Електрокар BMW i3 отримав батарею збільшеної ємності


Опубликованно 07.11.2018 06:48

Електрокар BMW i3 отримав батарею збільшеної ємності

Компанія BMW представила оновлену версію електрокара i3 з нової тягової батареєю, поліпшеною мультимедійною системою, розширеної кузовний палітрою і списком варіантів обробки салону.

Ємність тягової батареї оновленого BMW i3 майже в два рази більше ємності акумулятора, який використовувався в первісній версії моделі, випущеної в 2013 році — 42.2 кВт·год проти 22 кВт·год. При цьому нова батарея не відрізняється розмірами і раніше встановлена під підлогою. Блок складається з восьми модулів по 12 літієвих осередків у кожному. Починаючи з листопада, нової тягової батареєю будуть комплектувати як базову модель, так і «спортивну модифікацію» i3s.

Запас ходу на одному заряді акумулятора звичайного BMW i3 складе: 359 км по циклу NDEC, 285-310 км (залежно від комплектації) з циклу WLTP і 260 км за власною системою вимірювань виробника, іменованої «в повсякденному використанні». У модифікації i3s хетчбек зможе проїжджати 330-345 км, 270-285 км і 260 км, відповідно. Для порівняння BMW i3 2018 року з акумуляторною батареєю на 33 кВт·год на одному заряді проїжджав 290-300 км по циклу NEDC і 200 км «в повсякденному використанні». У порівнянні з моделлю 2013 року (22 кВт·год), що проїздила без підзарядки до 190 км по циклу NDEC і 130-160 км за методикою виробника, запас ходу оновленого хетчбека збільшився в два рази.

Попрацювали і над зовнішністю моделі. BMW i3 2019 модельного року буде доступний в новому варіанті забарвлення кузова Jucaro Beige metallic з акцентами кольору Frozen Grey. При цьому колишня кузовна палітра збережеться в повному обсязі: Mineral Grey metallic, Imperial Blue metallic, Melbourne Red metallic, Capparis White і Fluid Black.

«У базі» передбачена звичайна світлодіодна оптика, яку за доплату можна замінити адаптивними світлодіодними матричними фарами. Матрична секція таких фар складається з чотирьох сегментів, запалювальних і згасаючих окремо. При виявленні наближається транспортного засобу, фронтальна камера хетчбека гасить частина світлодіодів, щоб не сліпити водіїв. Нова оптика обладнана функцією автоматичного включення далекого і освітлення поворотів.

Крім того, для базового i3 буде доступний спортивний пакет, що передбачає установку заниженою на 10 мм спортивної підвіски, як на BMW i3s, зі спеціальними амортизаторами, пружинами і стабілізатором, 20-дюймових легкосплавних колісних дисків Jet Black або Bicolor з шинами різної розмірності і глянцево-чорні розширювачі колісних арок.

Також у списку оновлень значаться додаткові варіанти обробки салону, в тому числі і нова версія інтер'єру Loft, що представляє собою мікс тканини з штучною шкірою Sensatec в кольорі Carum Grey з коричневими акцентами і декором Electronic Brown. Крім того, була допрацьована мультимедійна система і встановлена бездротова зарядка для смартфона.



Категория: Автотехника