Челсі — Манчестер Сіті. Напередодні


Опубликованно 07.11.2018 13:51

Челсі — Манчестер Сіті. Напередодні

В першому офіційному поєдинку Мауріціо Саррі на посаді головного тренера Челсі його підопічні будуть протистояти кращій команді Прем'єр-ліги минулого сезону.

Челсі – Манчестер Сіті

Неділю, 5 квітня, 17:00, Лондон (Англія), Уемблі.

Команда Хосепа Гвардіоли не зустріла ніякого опору у минулій кампанії АПЛ, хоча при такій грі конкуренція з ким-небудь просто неможлива. "Городяни" побили безліч рекордів, у тому числі набрали фантастичні 100 очок в чемпіонаті, випередивши фінішував другим Манчестер Юнайтед на 19 пунктів.

Настільки потужна гра Сіті в Прем'єр-лізі докорінно відрізнялася від того футболу, який команда з Манчестера продемонструвала в кубкових змаганнях. У Лізі чемпіонів підопічні Гвардіоли без шансів поступилися Ліверпулю з загальним рахунком 1:5, а в Кубку Англії не змогли подолати бар'єр у вигляді Кардіффа ще в четвертому колі турніру.

Челсі ж навпаки провів дуже нерівний і складний сезон в АПЛ, в підсумку зайнявши 5-е місце в турнірній таблиці, зате в Кубку Англії "сині" не тільки дійшли до фіналу, але і обіграли у вирішальному матчі Манчестер Юнайтед з рахунком 1:0, в підсумку завоювавши трофей. Правда в Лізі чемпіонів, лондонців, як і "городян", очікувала велика невдача – вони поступилися Барселоні 1:4 за сумою двох матчів.

Літнє трансферне вікно принесло деякі зміни в склади команд: Челсі поповнився колишнім опорником Наполі Жоржиньо, а Манчестер Сіті підписав атакуючого хавбека Ріяда Мареза з Лестера. Протистояння цих двох гравців ми, ймовірно, побачимо у поєдинку за Суперкубок Англії, проте цілий ряд футболістів взяти в ньому участь не зможуть.

У Челсі на полі не з'являться Еден Азар, Вілліан, Н'голо Канті, Олів'є Жиру і Тібо Куртуа. Всі перераховані вище гравці, крім Вілліана, продовжують перебувати у відпустці. Бразилець просто не набрав необхідні фізичні кондиції.

Манчестер Сіті в свою чергу не зможе розраховувати на Кевіна Де Брюйне, Кайла Уокера і Рахіма Стерлінга за тією ж причини участі оних в чемпіонаті світу, а також має деякі проблеми з травмованими футболістами – Данило і Близькі Мангалу знаходяться в лазареті і точно не зіграють, а участь Емеріка Ляпорта, Філа Фодена і Ріяда Мареза в матчі знаходиться під питанням, але все ж очікується.

Ймовірно, обидві команди зіграють за схемою 4-3-3. У задній лінії у Челсі обійдеться без несподіванок, а ось в півзахисті, швидше за все, вийде тріо Сеск Фабрегас – Росс Барклі – Жоржиньо. Едена Азара на лівому фланзі може замінити Каллум Хадсон-Одою, який награвався на цю позицію в передсезонних матчах, а в центрі нападу черговий шанс проявити себе отримає не радує вболівальників останнім часом Альваро Мората.

Якщо Ляпорт зможе зіграти, Манчестер Сіті напевно використає його в центрі оборони в парі з Еріком Гарсією. Справа в захисті імовірно вийде Люк Болтон, а зліва очікуємо побачити нашого Олександра Зінченка.

Фоден може скласти пару Ілкаю Гюндогану і Бернарду Сілві у центрі поля, а в нападі "городяни" в праві розраховувати на бомбардирський талант Серхіо Агуеро, якому будуть допомагати Лерой Сані і Ріяд Марез.

Орієнтовні склади команд:

Челсі: Кабальєро – Аспілікуета, Луїс, Рюдігер, Алонсо – Фабрегас, Жоржиньо, Барклі – Педро, Хадсон-Одою, Мората

Манчестер Сіті: Браво – Болтон, Гарсія, Ляпорт, Зінченко – Сілва, Гюндоган, Фоден – Марез, Сані, Агуеро

В складах обох команд є не тільки кадрові проблеми, але і безліч прекрасних виконавців, тому, напевно, нас чекає досить напружений поєдинок, наповнений впертою боротьбою.

Як грають команди Гвардіоли всім давно відомо, і цього разу Манчестер Сіті навряд чи продемонструє щось кардинальне нове. В своїй улюбленій манері городяни будуть контролювати м'яч більшу частину ігрового часу, в той час як "Челсі" зіграє від оборони і спробує знайти свій шанс у контратаках. Другим номером "сині" будуть діяти не тільки з-за свого підбору виконавців, але і з-за нової фігури на тренерському містку. Мауріціо Саррі провів ще дуже мало часу з командою, щоб прищепити їй хороший комбінаційний футбол, а тому в поєдинку з відмінно зіграним суперником не стане нав'язувати свою гру і вважатиме за краще покластися на контратаки, які, до речі, у його колективів також відмінно виходять.

Фаворитом матчу можна назвати Манчестер Сіті, так як в даний момент ця команда просто краще готова до серйозних поєдинків і є вже сформованим колективом, на відміну від Челсі, який тільки почав перебудову після двох років під керівництвом Антоніо Конте. Тим не менш, Саррі напевно припас для Гвардіоли парочку тузів у рукаві. Поєдинок за Суперкубок Англії цілком може піднести несподіванки і завершитися на користь лондонської команди, тому робити поспішних висновків до початку гри не варто.

Цікавий факт:

У минулому сезоні "Челсі" двічі зустрічався з "Манчестер Сіті" у чемпіонаті Англії, програвши обидва матчі з однаковим рахунком 0:1. прогноз 1:2



Категория: Футбол