Радари повернулися: Що потрібно знати кожному водієві


Опубликованно 10.11.2018 09:27

Радари повернулися: Що потрібно знати кожному водієві

У понеділок, 9 жовтня, на дороги повернулися кошти для фото - і відеофіксації порушень ПДР.

У перший день повернення радарів журналісти перевірили, як патрульні справляються зі своєю новою задачею.

На дороги допустили лише 25 радарів, які пройшли відповідну перевірку. Інші закуплені раніше TruCam'и незабаром з'являться на вулицях.

З анонсованим раніше правилами, патрульні з приладами будуть знаходитися тільки на ділянках дороги, які обладнані спеціальними попереджувальними знаками, на машині патрульних будуть включені проблискові маячки, користуватися радарами можна буде тільки “з рук“, або зі спеціальної триноги - з вікон службового авто фіксувати порушення буде заборонено.

Ймовірно, таким чином патрульні намагаються позбавитися від переслідуючого реформованих правоохоронців негативного образу ДАІ, які використовували радари не для того, щоб знизити смертність на дорозі, а для особистого заробітку.

За нинішніми правилами водіям навіть повідомлять дороги, на яких будуть працювати патрульні з радарами.

Кореспонденти “Сегодня“ проінспектували роботу “радарщиков“ на проспекті Перемоги. Незважаючи на те, що попереджали водіїв про повернення швидкісного контролю, порушників було дуже багато.

Тим не менш, як вже повідомлялося раніше, в перший тиждень порушників не штрафують, а лише попереджають. Штрафи почнуть виписувати пізніше.

Журналістів навіть навчили користуватися TruCam'ами. Виявилося, що в цьому немає нічого складного - з допомогою відеофіксатора потрібно просто “прицілитися“ на авто передбачуваного порушника і натиснути на курок. Незважаючи на те, що система може фіксувати швидкість на відстані до 1,2 км, для якісної відео/ фото картинки на курок натискають за 70 метрів.

За словами патрульних, вплинути на значення приладу не можна, так само, як і видалити записи з приладу - таким чином, заплатити хабар і попросити позбутися доказів порушення не вийде. Ще одна перевага - наявність вбудованого GPS-датчика, який фіксує географічні координати порушення.

Як мінімум психологічно радари працюють добре - при вигляді радара водії починають масово скидати швидкість.

Раніше повідомлялося, що для поліції закуплять системи автофиксации порушень ПДР - Омелян.



Категория: Автоновости