Як використовують радари контролю швидкості в Європі: Цікаві факти


Опубликованно 13.11.2018 01:48

Як використовують радари контролю швидкості в Європі: Цікаві факти

Днями на українські дороги повернулися радари контролю швидкості. 2+2 вирішив до цієї події простежити досвід використання приладів для фото - та відеофіксації в країнах Європи.

1. Білорусь

У Білорусі систему фото - і відеофіксації встановили на гроші іноземного інвестора, який отримує відсоток зі штрафів. Фото порушень надходять у спеціальний центр, де оператори перевіряють правдивість інформації (задіють два оператора на кожен випадок, щоб уникнути помилок), після чого міліціонер виписує штраф. Про штрафи повідомляють смскою.

2. Польща

Крім камер, в Польщі також використовують спеціальні датчики швидкості, які заміряють, за скільки часу автомобіль проїхав певну ділянку дороги (датчики розташовуються на відстані 1-2 кілометрів один від одного і система засікає, за скільки було подолано відстань). Таким чином пригальмувати біля радара і відразу ж розігнатися далі вже не вийде.

Штрафують не власника авто, а водія. Як про це дізнаються? Просто питають - поляки відповідають чесно.

3. Фінляндія

Як і в Польщі, в Фінляндії є ділянки дороги на кінцях яких встановлені датчики, засекающие швидкість подолання відстані. Крім цього, у всіх патрульних є радари, а швидкість можуть виявляти навіть з авто в русі. Фото - і відеодоказів порушень водії не вимагають - місцевим патрульним довіряють.

Раніше повідомлялося, що в МВС назвали точну дату, коли патрульні почнуть використовувати радари.



Категория: Автоновости