Депутати придумали, як змусити "евробляхеров" заплатити за розмитнення


Опубликованно 14.11.2018 05:48

Депутати придумали, як змусити

Прийняті раніше у першому читанні законопроекти №8488 і №8487 про посилення відповідальності власників “евроблях“ були внесені нові правки. Про це повідомляє Обозреватель із посиланням на автора правок, депутата БПП Ніну Южаніну.

Раніше вже повідомлялося, що нові поправки будуть стосуватися ввезення автомобілів в Україну у режимі транзит - за новими правилами автомобілісти повинні будуть заплатити заставу, який повернуть, якщо авто виїде з території країни не порушуючи термінів перебування.

Тепер стали відомі подробиці цих правок. Зокрема, пропонується зобов'язати вносити заставу тільки в тому випадку, якщо автомобіліст ввозить в Україну більше одного автомобіля іноземної реєстрації. Це поставить хрест на бізнесі для перегонників, які переганяють безліч автомобілів.

За словами юриста Олександра Плахотника, сума застави буде дорівнювати передбачуваної сумі розмитнення автомобіля. Так, за нинішніми правилами, за ввезення 5-річного авто, вартістю у 8 тисяч євро, з об'ємом двигуна до 2 тис. кубів, доведеться заплатити 3,1 тисячу євро застави.

Після оплати, кошти будуть зберігатися протягом року і будуть повернені протягом 30 днів, за умови того, що авто покине країну вчасно. Також ці гроші можна буде не знімати, а витратити на розмитнення, якщо автомобіліст виявить таке бажання.

Тепер залишилося дочекатися, чи будуть прийняті у другому читанні.

Раніше повідомлялося про розмитнення за підробленими документами - чого чекати власникам автомобілів.



Категория: Автоновости