Чехія — Україна. Напередодні


Опубликованно 16.11.2018 16:33

Чехія — Україна. Напередодні

Виїзним матчем з командою Карела Яролима національної збірної Україні належить почати новий для себе турнір. Андрій Шевченко пообіцяв, що від експериментів на цей раз утримається, а основним завданням буде досягнення результату.

Чехія — Україна

Четвер, 6 вересня, 21:35, Угерске Градіштє, Міський стадіон імені Мирослава Валенти.

Арбітр — Ентоні Тейлор (Англія). Пряма трансляція на телеканалі Футбол 1.

Для нашої команди збірна Чехії – вкрай незручний суперник. Двічі грали українці проти головної команди цього європейської держави. Як підсумок, розгромна поразка в 2011 році (4:0) і суха нічия роком пізніше. Втім, ті поєдинки носили статус товариських, і особливо негативних емоцій не принесли. Зараз же – зовсім інша справа. У новому європейському турнірі стартувати бажано на позитивній ноті, що вбачається цілком реальним завданням. Незважаючи на виїзний матч, збірну України влаштує лише позитивний результат. По можливості перемога, мінімум – нічия. До того ж опонент не настільки грізний, як це було, наприклад, років двадцять тому. Тоді в збірній Чехії грало по-справжньому золоте покоління, наводила шерех у Європі. Нині все травою поросло. Чехи давно ні на що серйозне не претендують, і на непрохідний бар'єр не тягнуть навіть у першому наближенні...

Зовсім недавно Динамо зустрічалося з одним з лідерів чеського футболу Славією, і за сумою двох матчів домігся свого (1:1, 2:0). Ось тільки і кияни далеко не складають кістяк збірної України, і в празького клубу – схожа ситуація. Стало бути, тренерському штабу Шевченка належало провести серйозну підготовчу роботу. Чехи, незважаючи на давнє відсутність великих досягнень, є "колючим" суперником, голодним до перемог. Ті ж Хюсбауэр і Шик здатні серйозно попсувати нерви нашій команді, та й інші персонажі, безсумнівно, заслуговують поваги. Поваги, але ніяк не остраху. Під рукою у Шевченка далеко не сирої молодняк, до того ж лідерам Коноплянка і Ярмоленко є що доводити. У своїх клубах Євген та Андрій явно не блищать, і вдала гра у збірній може повернути нашим головним зіркам впевненість у собі.

Напевно зустріч в Угерске Градіштє вийде цікавою і принциповою. Українці спробують вперше в історії вразити ворота чехів. Робити це буде намагатися, насамперед, досвідчений Селезньов, терміново довызванный в збірну через травму Бесєдіна. Втім, не виключено, що свій шанс отримає нарощує оберти в Бельгії Яремчук. У будь-якому випадку, ми вправі очікувати від наших співвітчизників зрілої та результативної гри. Завдання перед командою поставлено цілком реальна, а на її виконання кинуті, здається, кращі на поточний момент сили. А як воно вийде насправді – дізнаємося зовсім скоро.

Орієнтовні склади

Чехія: Вацлік – Калас, Гебре Селассіє, Югас – Цоуфал, Хюсбауэр, Соучек, Дочкал, Янкто – Шурал, Шик

Україна: Пятов — Караваєв, Бурда, Ракицький, Матвієнко — Степаненко, Малиновський - Ярмоленко, Марлос, Коноплянка — Яремчук.

Слова

Карел Яролім, тренер збірної Чехії:

"Ми граємо лише чотири матчі, так що ціна кожного поєдинку стає вище. З психологічної точки зору дуже важливо налаштовуватися на кожну зустріч. Виходячи на поле, необхідно мати саме бойовий настрій для того, щоб всі зусилля зосередити на грі".

Андрій Шевченко, тренер збірної України:

"Наша команда буде грати на перемогу. Але будь-який позитивний результат у матчі на виїзді — це теж плюс. Ми приїхали показати хороший футбол і спробувати домогтися перемоги. Але й нічия стане непоганим результатом. Наше завдання — показати свої сильні сторони. Якщо нам це вдасться, значить, досягнемо позитивного результату". прогноз 0:1



Категория: Футбол