Tesla знову стала прибутковою


Опубликованно 21.11.2018 02:57

Tesla знову стала прибутковою

Tesla опублікувала фінансовий звіт за третій квартал. Компанія Ілона Маска вперше за два роки отримала прибуток і назвала звітний період «історичним».

Чистий прибуток компанії в липні-вересні склав $312 млн або $1.75 на акцію, а вільний грошовий потік - $881 млн. Таким чином, Ілону Маску вдалося зробити продажі електромобілів фінансово стійким бізнесом і зупинити «спалювання» мільярдів заради збільшення обсягів виробництва, повідомив Bloomberg.

Ілон Маск пообіцяв інвесторам зробити «Теслу» прибутковою компанією в квітні цього року, уточнивши, що їм більше не доведеться залучати додаткове фінансування. Всього в липні-вересні компанія випустила 53 239 електрокарів Model 3 і доставила покупцям 56 065 автомобілів, що зробило його самим продаваним седаном в США. Незважаючи на те, що Tesla все ще далеко до фінансових показників Toyota Motor або BMW AG, інвестори високо оцінили старання Маска, що відобразилося у зростанні вартості цінних паперів автовиробника.

«Це самий обнадійливий ознака стійкої рентабельності, який ми спостерігаємо через три роки. Tesla зробила це, незважаючи на галас навколо самого Ілона, а позитивний звіт компенсував частину збитку, який був нанесений», - сказав керуючий венчурної компанії Loup Ventures Джин Мюнстер.

З моменту заснування Tesla в 2010 році прибутковими для компанії були тільки три квартали. У попередній раз виробник електрокарів показав прибуток у третьому кварталі 2016 року. Тоді йшлося про $22 млн.



Категория: Автотехника