В аеропорту «Бориспіль» хочуть запустити электробус


Опубликованно 23.11.2018 03:12

В аеропорту «Бориспіль» хочуть запустити электробус

В аеропорту «Бориспіль» планують перевозити пасажирів на электробусе, який можливо буде працювати під управлінням автопілота. Передбачається, що новий транспорт буде курсувати між терміналами D і F.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів в ефірі телеканалу «Прямий», повідомляє Центр транспортних стратегій. За словами Омеляна, з'єднати термінали безпілотним поїздом буде набагато дорожче, ніж электробусом, але чи буде він самоврядним, поки не відомо. Яким би не було це транспортний засіб, що воно повинно стати «родзинкою» аеропорту.

«З весни 2019 рік запрацює термінал F аеропорту «Бориспіль», вони його розконсервовують. І те, що ми хочемо ще зробити - запустити або электробус між терміналом F і терміналом D, або, взагалі, подумати про самоуправляемом автомобілі, щоб в аеропорту була якась своя родзинка», - сказав Володимир Омелян, додавши, що ці плани, хоча й більш реальні, ніж Hyperloop, але все ще сміливі».

Крім того, надалі до терміналу F може бути продовжена гілка залізничного експресу, яка зараз підведена до терміналу D, але за умови збільшення пасажиропотоку.

«Зараз побачимо, як спрацює лінія Центральний пасажирський вокзал - термінал D, наскільки він буде користуватися попитом. Проблема в тому, що до терміналу F потрібно будувати підземний прохід, він повинен йти вже під землею в силу різних особливостей мережі інфраструктури. І це набагато дорожче», - розповів міністр.

За словами генерального директора аеропорту Павла Рябікіна, на розконсервацію терміналу F і підготовку його до відновлення роботи навесні 2019 року Міжнародний аеропорт «Бориспіль» планує витратити близько 100 млн грн. З них близько 60 млн грн освоєно в цьому році.



Категория: Автотехника