Renault знайшла заміну Карлосу Гону


Опубликованно 24.11.2018 05:11

Renault знайшла заміну Карлосу Гону

У Renault відреагували на арешт голови ради директорів та генерального директора альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона. Рада директорів визнав його «тимчасово недієздатним». На посаді генерального директора компанії Гону тимчасово замінить Тьєррі Боллоре.

Головою ради директорів концерну обрали Пилипа Лагайета. Під його керівництвом рада буде збиратися протягом перехідного періоду, щоб захищати інтереси компанії і стійкість альянсу. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Карлос Гон був затриманий окружною прокуратурою Токіо за звинуваченням у порушенні фінансового законодавства Японії 19 листопада. Ініціатором розслідування стала компанія Nissan. В офіційній заяві компанії йшла мова про використання Гоном активів Nissan в особистих цілях і ухиленні від сплати податків. Зокрема, топ-менеджер занизив розмір своєї премії в звіті для Токійській фондовій біржі, вказавши замість одного мільярда 735 мільйонів ієн. За заявою було негайне відсторонення від усіх займаних посад. Аналогічною була і реакція Mitsubishi. У день арешту Гону «оперативно видалили» з посади голови ради директорів компанії.

На відміну від своїх японських колег, рада директорів Renault не став приймати настільки кардинальних рішень, хоча і не збирається ігнорувати те, що відбувається. Керівництво компанії попросило Nissan «на основі принципів прозорості, довіри і взаємної поваги, викладених у Хартії альянсу» надати докази «ймовірного фінансового проступку Гону».



Категория: Автотехника