У Hyundai-Kia обрали нового шеф-дизайнера замість Петера Шрайера


Опубликованно 02.12.2018 03:54

У Hyundai-Kia обрали нового шеф-дизайнера замість Петера Шрайера

З 1 листопада віце-президентом по дизайну концерну Hyundai Motor Group стане Люк Донкервольке. Займав цей пост Петер Шрайер залишиться в концерні на посаді консультанта по дизайну.

Зараз бельгієць Люк Донкервольке працює головним дизайнером марки Hyundai. Цю посаду він займає з 2016 року, а до цього співпрацював з Bentley, Audi, Seat і Lamborghini. Донкервольке брав участь у створенні перших поколінь ?koda Octavia і Fabia, хетчбека Seat Ibiza, суперкарів Lamborghini Murcielago і Gallardo, Bentley Flying Spur і Bentayga. У 2015 році він став шеф-дизайнером марок Hyundai і Genesis.

В південнокорейський концерн його запросив Петер Шрайер, який працював в концерні Volkswagen з 1979 по 2001 рік. Він створив дизайн таких моделей, як Volkswagen Golf четвертого покоління, New Beetle, Audi TT і A2. У 2006 році Шрайер став головним дизайнером компанії Kia, а в 2013 році очолив дизайн-центр всього концерну Hyundai. У цьому році йому виповнилося 65 років, і Шрайер поступився своє місце Донкервольке, якого запросив в концерн три роки тому, щоб зробити своїм наступником.



Категория: Автотехника