Opel відкликає 100 тисяч автомобілів з-за «дизельгейта»


Опубликованно 04.12.2018 02:33

Opel відкликає 100 тисяч автомобілів з-за «дизельгейта»

Прокуратура Франкфурта звинуватила Opel в маніпуляціях з шкідливими викидами і провела обшуки на заводах компанії в Рюссельсхаймі і Кайзерслаутерні. В рамках розслідування німецька марка буде змушена відкликати 100 тисяч автомобілів Cascada, Insignia і Zafira.

Прокурори відвідали заводи Opel в понеділок, пише Reuters. Як було заявлено, в ході перевірки, якої зазнали 95 тисяч автомобілів оснащених двигунами Євро 6d, було виявлено програмне забезпечення, що дозволяє змінювати рівень викидів шкідливих речовин.

За інформацією видання, це вже п'яте ЗА, що використовується в автомобілях Opel. Чотири з п'яти міністерство транспорту Німеччини виявило ще в 2015 році. Тоді виробника зобов'язали усунути їх за допомогою оновлення, але на початку цього року було виявлено п'яте, про який міністерство поінформувало прокуратуру Франкфурту в квітні.

Керівництво Opel звинувачення в маніпуляції з рівнем викидів шкідливих речовин заперечує і має намір оскаржувати рішення про відкликання 100 тисяч автомобілів Cascada, Insignia і Zafira в суді. Концерн PSA, у власність якого компанія Opel перейшла в 2017 році, ситуацію не коментує.

В 2016 році, будучи у власності General Motors, компанія визнала, що використовувала в моделі Zafira спеціальне програмне забезпечення, яке при визначених умовах відключало системи очищення вихлопних газів. Але тоді до Opel наполягали, що робили це легально, скориставшись лазівкою в екологічному законодавстві.



Категория: Автотехника