Екстремальний суперкар Ferrari 488 Pista позбувся даху


Опубликованно 07.12.2018 05:32

Екстремальний суперкар Ferrari 488 Pista позбувся даху

На Конкурсі елегантності в Пеббл-Біч дебютувала відкрита версія Ferrari 488 Pista — п'ятдесятий автомобіль з відкритим верхом в історії італійської марки. Екстремальний суперкар оснащений самим потужним V-подібним двигуном Ferrari — 720 к. с. і 770 Нм крутного моменту.

Показаний в Пеббл-Біч автомобіль - це комбінація раніше представлених спайдера з жорстким доладним верхом і «зарядженої» закритої версії 488-й моделі під назвою 488 Pista. Від останньої Ferrari 488 Pista Spider дістався 3.9-літровий мотор V8 (720 к. с., 770 Нм) - найпотужніший з V-подібних агрегатів італійської марки, третій рік поспіль удостоєний звання «Світовий двигун року».

На кузов автомобіля нанесена центральна контрастна смуга, розширюється до спойлеру і нагадує рух повітряного потоку. За задумом дизайнерів, вона символізує «аеродинамічну ефективність, чистоту форми і гоночний дух» нового родстера.

Важка доладний дах збільшила споряджену масу новинки в порівнянні з Pista в закритому кузові приблизно на 91 кг. Компенсувати таку істотну прибавку у вазі дизайнери і інженери Ferrari спробували шляхом встановлення карбонових кузовних елементів і спрощенням салону: замість традиційних дверних ручок родстер отримав звичайні матерчаті петлі, а підлогові килимки замінили рифленими алюмінієвими накладками. В якості опції пропонуються 20-дюймові карбонові колісні диски, маса яких на 20% менше, ніж стандартних алюмінієвих коліс того ж діаметру.



Категория: Автотехника