Opel поділився стратегією розвитку модельного ряду


Опубликованно 09.12.2018 01:12

Opel поділився стратегією розвитку модельного ряду

Компанія Opel озвучила плани подальшого розвитку марки: вісім нових або оновлених моделей протягом 2019-2020 років, стовідсоткова електрифікація модельного ряду до кінця 2024 року і вдосконалені двигуни внутрішнього згоряння.

Щорічно компанія планує виводити на ринок хоча б одну нову модель. Головними дебютантами 2019 року стануть Opel Corsa нового покоління і нове сімейство комерційних фургонів і мікроавтобусів Opel Vivaro. Також планують почати продажі нових версій і модифікацій Combo.

Наступне покоління середньорозмірного кросовера Mokka X з'явиться в 2020 році і зіграє ключову роль в стратегії збільшення частки продажів позашляховиків компанії до 2021 року з 25 до 40%. Opel Mokka X другого покоління отримає одну з різновидів «візки» EMP2, використовуваної в Corsa наступного покоління, новий Peugeot 208 і інших моделях концерну PSA. Передбачається, що крім нової «візки» і, як наслідок, більш просторого салону, нове покоління кросовера отримає гібридну силову установку, а відсутність повного приводу компенсують установкою електромотора на задній осі.

Другим важливим напрямом розвитку марки стане електрифікація модельного ряду. Згідно нової стратегії влітку 2019 році на ринок вийдуть повністю електрична версія Corsa нового покоління і гібридний кросовер Opel Grandland X PHEV, виробництво якого налагодять на заводі Opel в німецькому місті айзенах. До кінця 2020 року в модельній лінійці марки буде чотири електрифікованих моделі, а в 2024 році електрифікована версія з'явиться у всіх моделей Opel.

Також оголошено про завершення життєвого циклу компактних хетчбеків Opel Adam, Karl і кабріолета Cascada. Їх продажу триватимуть до кінця 2019 року, але наступні покоління у цих моделей не буде. Як уточнили в компанії, основні інвестиції будуть направлені на розвиток найбільш масових і прибуткових сегментів ринку. У 2020 році Opel планує раніше охоплювати близько 80% основного обсягу ринку.

У цьому році весь модельний ряд марки пройшов сертифікацію за новим стандартом WLTP. Крім того, автовиробник повністю готовий до нового стандарту викидів Euro 6d-TEMP, який набуде чинності у вересні 2019 року. Вимогам нового стандарту відповідають 127 моделей легкових автомобілів Opel.



Категория: Автотехника