ТОП-10 найкращих трансферів клубів Серії А


Опубликованно 09.12.2018 09:21

ТОП-10 найкращих трансферів клубів Серії А

Наприкінці минулого тижня В Італії слідом за Англією закрилося трансферне вікно. Найграндіознішим трансфером, безсумнівно, став перехід в "Ювентус" Кріштіану Роналду з Реала, але і без цього в Італії були здійснені угоди, що заслуговують уваги.

Football.ua виділяє кращі трансфери італійських клубів не з точки зору вартості, а з точки зору необхідності для футболіста клубу (перший тур Серії А до уваги не береться).

10. Шиме Врсалько (з Атлетіко в Інтер, оренда з правом викупу)

Після відходу з Інтера Жоау Канселу у команди виникла гостра необхідність покупки нового правого захисника. І потрібен був гравець, здатний закривати всю бровку. При всій повазі до д'амброзіо, він цього забезпечити не може. У підсумку Інтеру вдалося провернути відмінну операцію — клуб переманив з Атлетіко Шиме Врсалько.

Хорват так і не зміг зжитися з Дієго Сімеоне і шукав нове місце роботи. Інтер і Врсалько — ідеальний союз, від якого виграють усі сторони. Плюс для Інтера ще й у тому, що футболісту не потрібно адаптуватися до нового чемпіонату і звикати до іншої культури, адже до переходу в "Атлетіко" він захищав кольори Сассуоло.

9. Маттіа Кальдара (з Ювентуса в Мілан, 35 млн євро)

Кальдара став частиною так званого "трикутного" обміну між Ювентусом та Міланом. Грубо кажучи, Маттіа в цій угоді був розмінною монетою. "Б'янко-нері" хотіли повернути Бонуччі і готові були піти заради цього на багато що. З Ювентусом все зрозуміло, Маттіа був не потрібен клубу, але навіщо цей гравець Мілану? Насправді, заміна Бонуччі Кальдарой — відмінний хід "россо-нері". Маттіа потрібно лише трохи допомогти розкритися. Все інше у нього є. При грамотних тренерських рішеннях і наполегливій роботі Маттіа надовго залишиться основним центрбеком не тільки Мілана, але і збірної Італії.

8. Фабіан Руїс (з Бетіса в Наполі, 30 млн євро)

Руїс провів прекрасний сезон у Бетіс і своєю грою привернув увагу тренерського штабу збірної Іспанії. А враховуючи, що його клаусула становила лише 30 мільйонів євро, то було зрозуміло — в кінці сезону Фабіан покине Бетіс. Залишалося одне питання — хто виграє боротьбу за 22-річного опорника? І досить несподівано цим клубом виявився Наполі. Заміна Жоржиньо? Не поспішайте. Можливо, в майбутньому, але не зараз. Жоржиньо буде замінювати Гамшик, роль якого змінилася на увазі обставин, а ось іспанець побореться за місце в старті з Зелінські. І, швидше за все, цю боротьбу з часом виграє.

7. Емре Джан (са — Ювентус)

Якби Джан був пов'язаний з Ліверпулем довгостроковим контрактом і який-небудь умовний клуб був готовий купити його, скільки грошей довелося б викласти потенційному покупцеві за 24-річного футболіста? Погодьтеся, що не менше 40 мільйонів євро. А Ювентусу Емре дістався абсолютно безкоштовно. Далеко не факт, що Джан стане основним гравцем у команді, але, в будь-якому випадку, "б'янко-нері" спрацювали чудово. У стані "старої синьйори" Емре буде конкурувати за місце в основі зі своїм партнером по збірній Самі Хедіра, а враховуючи, що тому вже 31 рік, можна сміливо припустити, що в перспективі Джан це місце відвоює.

6. Жоау Канселу (з Валенсії в Ювентус, 40.4)

І знову доводиться обдарувати менеджмент Ювентуса компліментами! Інтер не знайшов 35 мільйонів за португальця, ніж успішно скористався чемпіон Італії. Взагалі, ситуація кумедна. Ювентус сезон поспостерігав за Канселу з боку, переконався в його таланті і викупив гравця у Валенсії. Можна подумати, що "Інтер" брав Жоау для обкатки для Ювентуса. Гумор гумором, але Інтер у цій ситуації вчинив дуже непередбачливо. А що, якщо б не вдалося переманити Врсалько? Входити в сезон з д'амброзіо?

5. Леонардо Бонуччі (з Мілана в Ювентус, 35 млн євро)

Леонардо нагулявся і повернувся додому. Немов керманич авто дитина втік з рідного притулку після проступку, а тепер усвідомив провину і повернувся в родину. Бажання самого футболіста (ну хто не хоче пограти з Кріштіану?) супроводжувало бажання клубу і спочатку здавався нереальним трансфер відбувся. Зрозуміло, що багатьом уболівальникам Ювентуса повернення Бонуччі довелося не до душі, однак за фактом команда посилилася центрбеком топ-класу.

4. Стефан де Врей (са — Інтер)

А ось у випадку з трансфером де Врея керівництву Інтера можна тільки аплодувати. За голландцем ганялися багато топ-клубів, але дістати його вдалося саме "нерадзуррі". Зрозуміло, що клуб був змушений забезпечити гравця солідним контрактом (4 млн євро в рік плюс бонуси), але в сухому залишку Інтера тепер є захисник найвищого класу, здатний закрити цю позицію на довгі роки.

3. Раджа Наингголан (з "Роми" в "Інтер", 38 млн євро)

Один із найнеочікуваніших трансферів літа. Якби Рома продала Раджу куди-небудь в Англії або Іспанії, але Інтер? Багато вболівальники так і не зрозуміли мотивів керівництва Роми, яке нібито було змушене розлучитися з Раджів. Однак це все вже не важливо. Інтер спрацював відмінно і всього лише за 24 млн євро (ну так-так, і Сантона з Дзаниоло віддали) отримав футболіста, здатного ще три-чотири сезони відіграти на високому рівні. В Інтері на Раджу розраховують і напевно бачать в ньому треквартиста, але бельгійцю пора раз і назавжди викинути всю дурь з голови. Буквально напередодні Раджа приїхав на базу Інтера прямо з нічного клубу. Не з того футболіст починає кар'єру в новому клубі, ой не з того.

2. Гонсало Ігуаїн (з Ювентуса в Мілан, оренда з правом викупу)

І знову Ігуаїн постраждав за Кріштіану. Кілька років тому Реал продав Гонсало Наполі із-за наявності в команді Роналду і Бензема, а тепер подібна доля спіткала аргентинця і в Ювентусі. "Стара синьйора" провернула грандіозний трансфер і підписала Роналду, з-за чого Гонсало позбувся свого місця в Ювентусі. А тримати футболіста з таким окладом на лавці запасних — дуже дороге задоволення. У підсумку Ігуаїн став частиною операції з обміну Кальдары і Бонуччі і перебрався до Мілана. Для "россо-нері" це блискуча операція. Зараз Ігуаїну 30 і ще три-чотири роки він буде забивати — в цьому можна не сумніватися.

1. Кріштіану Роналду з Реала в Ювентус, 117 млн євро)

І ось ми дісталися до самого важливого трансферу. Ймовірно, навіть за всю історію Серії А. Ювентусу вдалося, здавалося б, неможливе — підписати самого Кріштіану Роналду. Звичайно, без бажання португальця трансфер не відбувся і багато в чому саме завдяки волі Кріштіану ми з вами стали свідками одного з найбільш грандіозних переходів в цьому столітті. Але це не скасовує і заслуг менеджменту Ювентуса. Завдяки підписанню Роналду популярність "бьянко-нері" зросла в декілька разів, а сама команда придбала цього голеодора і переможця по духу. Тепер у Ювентуса є все, щоб нарешті реалізувати свою найзаповітнішу мрію — перемогти в Лізі чемпіонів.  



Категория: Футбол