Стала відома несподівана користь фізичних вправ


Опубликованно 14.12.2018 06:30

Стала відома несподівана користь фізичних вправ

Вчені Медичного центру Університету штату Огайо показали, що фізична активність чоловіків надає благотворний вплив на здоров'я їх майбутніх дітей, які досягли зрілого віку. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

У ході дослідження фахівці провели експеримент з використанням мишачої моделі. Самці гризунів протягом трьох тижнів отримували або звичайний корм, або їжу з високим вмістом жирів. Кожна з двох груп була розділена на підгрупи у відповідності з їх фізичною активністю. Частина тварин залишалася малорухливими, а інші могли вільно переміщатися. Згідно з умовами експерименту, потомство від цих тварин єло звичайний корм і вів сидячий спосіб життя.

Вчені попередили українців про магнітні бурі у листопаді

Виявилося, що у мишей, чиї батьки зберігали активність, були хороші показники цукру в крові, відносно невелика маса тіла і невелику кількість жиру. Фізичні вправи допомагали тваринам мінімізувати негативний ефект від вживання великої кількості жирів. Такі результати пояснюються епігенетичної регуляції у клітинах сперми, коли специфічні сполуки приєднуються до певних ділянок ДНК і впливають на активність генів у потомства.



Категория: Обо всем