Купеподібний кросовер Cupra отримає ім'я Terramar


Опубликованно 16.12.2018 12:03

Купеподібний кросовер Cupra отримає ім'я Terramar

Суббренд Cupra, який займається розробкою спортивних моделей Seat, готується представити свою першу самостійну модель — купеподібний кросовер Terramar. Прем'єра першої «стовідсотковою» Cupra очікується в кінці 2019 року, а старт продажів в 2020 році.

Ім'я новинки узгоджується з політикою марки Seat, називає свої моделі на честь відомих точок на географічній карті Іспанії, пише AutoExpress. Свою назву кросовер отримав на честь розташованого недалеко від Барселони колишнього гоночного треку Autodromo de Sitges-Terramar, побудованого в 1920-х роках. Тут у січні цього року відбулася презентація нового суббренду, і вперше прозвучала заява про те, якою буде перша самостійна модель Cupra.

За словами головного технічного директора Seat Маттіаса Рабе, новий кросовер буде «досить високим, схожим на купе і досить спортивним» і відповідним філософії Cupra. Габаритами Terramar буде чимось середнім між Ateca і Tarraco.

Як пише видання, основою для нової моделі може стати концепт Seat 20v20, представлений у 2015 році на автосалоні в Женеві, і буде схожий на хетчбек Leon нового покоління, очікуваний в 2019 році.

Cupra Terramar укомплектують 300-сильним двигуном, роботизованою коробкою передач з подвійним зчепленням і повним приводом. Не виключається також установка електромотора для м'якої гібридної трансмісії. Приблизно через два роки очікуються Seat-версії новинки з бензиновими, дизельними і гібридними силовими установками. За словами глави Seat Лука де Мео, плагін-гібрид - хороший варіант для високопродуктивних автомобілів», і майбутній кросовер Cupra стане відмінною базою для гібридних технології марки.



Категория: Автотехника