Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про підвищення штрафу за непристебнуті ремені


Опубликованно 17.12.2018 01:15

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про підвищення штрафу за непристебнуті ремені

Народні депутати проголосували за посилення покарання за непристебнуті ремені безпеки і їзду без шолома на мототехніці. Далі законопроект будуть готувати до другого читання.

Збільшення штрафів за порушення правил використання ременів безпеки і мотоциклетних шоломів з 51 до 850 гривень схвалили 240 депутатів.

Законопроект №8492 «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності і травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня використання ременів безпеки та мотошоломами) був розглянутий і рекомендований Верховній Раді Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

«Цей законопроект не для того, щоб збільшити надходження в бюджет за рахунок штрафів. Цей законопроект для того, щоб звернути увагу громадян на те, що потрібно берегти своє життя. Навіть якщо водій думає, що він ідеально водить машину, що він найкращий, що він знає всі правила дорожнього руху, він не застрахований від того, що інший водій погано знає їх і вріжеться в його автомобіль», - заявив один із співавторів законопроекту депутат Антон Геращенко.

За офіційними даними Нацполиции, щорічно на дорогах України гине 3.5 тисяч і травмується близько 35 тисяч людей, тобто кожен день гине понад 9 осіб.



Категория: Автотехника