РБ Лейпциг — Зоря. Напередодні


Опубликованно 18.12.2018 15:24

РБ Лейпциг — Зоря. Напередодні

Після сухого паритету в Запоріжжі луганчан в Німеччині цілком влаштує будь-яка результативна нічия. Команді Юрія Вернидуба необхідно в черговий раз проявити свої бійцівські якості, що, зважаючи на силу опонента, зробити буде досить непросто. Що ж, Зорі не вперше приємно дивувати!

РБ Лейпциг — Зоря

Четвер, 19:30, Лейпциг, РБ-Арена. Арбітр — Данні Маккелі (Нідерланди). Пряма трансляція на телеканалі 2+2

"Мужики"! Цим сказано якщо не все, то дуже багато. З яких тільки халеп не вибиралася бойова команда Юрія Вернидуба. У попередньому раунді кваліфікації Ліги Європи луганський клуб сенсаційно пройшов Брагу, і зупинятися на цьому не збирається. Незважаючи на очевидну силу РБ Лейпцига, Зоря вирушає до Німеччини з надією і настроєм на позитивний для себе результат протистояння.

Мабуть, тримаючи в розумі вояж у Лейпциг, луганчани бездарно поступилися в останньому матчі чемпіонату. Такої млявої і безініціативною Зорі бачити не доводилося вже давненько. Десна ганяла команду Вернидуба в хвіст і в гриву, нехай луганчани і грали в експериментальному поєднанні. Свою останню репетицію перед побаченням на РБ-Арені відверто провалив і опонент Зорі. Підопічні Ральфа Рангніка були просто втоптані в газон Сигнал Ідуна Парку. Хозяйничающую там дортмундську Боруссію не збентежив навіть швидкий гол у виконанні Огюстена. У відповідь на нього екс-клуб Андрія Ярмоленка влучно вистрілив чотири рази. Примітно, що один з цих голів на рахунку... хавбека РБ Лейпцига Забитцера, який відправив м'яч у власні ворота.

Юрію Вернидубу доведеться серйозно поміркувати над вибором складу на повторну зустріч. Наставник не зможе розраховувати на віддаленого в Запоріжжі атакуючого півзахисника Богдана Ледньова. Поки що до кінця не відновився і стрижневий виконавець Артем Громов, а Дмитро Хомченовський отримав травму в першому матчі. Інші гравці рвуться в бій і постараються забезпечити своєму клубу третє в його історії потрапляння в груповий турнір Ліги Європи.

Зустріч на РБ-Арені напевно вийде емоційної і безкомпромісною. Думається, деяким психологічним перевагою буде володіти Зоря, враховуючи той факт, що господарям ні в якому разі не можна пропускати. У зв'язку з цим на перший план вийде настрій команд на боротьбу з перших хвилин і найвища концентрація, як атакуючих дій, так і при організації оборони. Хорошу службу може послужити швидкий гол. Будемо сподіватися, що в цьому досягне успіху луганський клуб, а "мужики" знову красномовно нагадають, чому їх так називають. Меншого від Зорі очікувати вже не хочеться.

Цікавий факт

- Зоря має шанс вийти у груповий етап Ліги Європи втретє поспіль.

Орієнтовні склади

РБ Лейпциг: Гуляси – Клостерманн, Конате, Упамекано, Сараччи – Кампль, Демме, Забитцер, Форсберг – Вернер, Огюстен

Зоря: Луїс Феліпе — Тымчик, Переймів, Вернидуб, Михайличенко — Сілас, Харатін — Караваєв, Кочергін, Кабаев — Рафаель

Слова

Ральф Рангнік, тренер РБ Лейпциг:

“Зрозуміло, що нам потрібно вигравати домашню гру. Ми припускаємо, що Зоря буде захищатися і розраховувати на контратаки і стандарти. Буде дуже важливо чинити тиск на суперника і самим створювати стандарти. У нас достатньо гравців, які вміють їх використовувати. У будь-якому випадку, ми повинні забивати".

Юрій Вернидуб, тренер Зорі:

“Ми всі знаємо, що потрібно забивати. Але спочатку необхідно забити, а потім будемо дивитися. Сподіваюся, що настрій гравців передасться на гру. Повторюся, РБ Лейпциг — дуже серйозна команда. Якщо бути чесними, то ми знаходимося на двох різних полюсах, і я не боюся це говорити. Але це не найважливіше. Все вирішується на футбольному полі, де футболісти можуть проявити себе з кращого боку і показати характер".

Football.ua прогноз 1:1



Категория: Футбол