Українська тенісистка виграла підсумковий турнір WTA


Опубликованно 22.12.2018 06:24

Українська тенісистка виграла підсумковий турнір WTA

Українська тенісистка Еліна Світоліна змогла вийти у фінал підсумкового турніру WTA, здобувши чотири перемоги поспіль. На шляху до фіналу Світоліна перемогла Петру Квітову (2:0), Кароліну Плишкову (2:1), Каролін Возняцкі (2:1) і Кікі Бертенс у півфіналі (2:1).Підсумковий турнір WTA - щорічний турнір, в якому беруть участь вісім кращих тенісисток за підсумками року. Незважаючи на невдалу кінцівку сезону, коли Світоліна кілька раз вилітала в перших раундах, вона змогла зайняти місце в Топ-8 і кваліфікуватися на турнір в Сінгапурі.У фінальному матчі українці протистояла американка Слоан Стівенс.У першому раунді Стівенс змогла взяти відразу ж першу подачу Світоліної. Після цього Стівенс впевнено брала свої подачі, віддаючи Світоліної єп гейми. Підсумок - 6:3 у першому раунді.Другий сет Світоліна почала впевнено, вигравши свою подачу. Потім тенісистки обмінялися подачам, поки Світоліна не взяла другу подачу американки. Тим не менш, Світоліна не впоралася з нервами і відразу ж віддала свою подачу.На щастя для Світоліної, у Стівенс не вистачило сил у шостому геймі, яку вона віддала на своїй подачі. Потім Світоліна впевнено взяла два гейми і зрівняла рахунок у матчі.Вирішальний сет почався чудово для українськи. Вона швидко взяла чужу подачу й повела з рахунком 3:0, хоча Стівенс серйозно пручалася в третьому геймі. Стівенс все ж змогла відіграти чужу подачу і могла зрівняти рахунок, але Еліна легко виграла шостий гейм і повела з рахунком 4:2.В кінці сету стало ясно, що у Стівенс просто закінчилися сили і вона віддала два останній гейми, поступившись сет з рахунком 2:6. Світоліна перемогла 2:1 і вперше в кар'єрі виграла підсумковий турнір WTA. Завдяки перемозі, Світоліна піднялася на четверту сходинку у світовому рейтингу.

Раніше "Вести" повідомляли, що українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла у фінал підсумкового турніру WTA в Сінгапурі. Світоліна перемогла голландську тенісистку Кікі Бертенс в трьох сетах з рахунком півфіналу 7:5, 6:7 (5), 6:4.

Крім того, "Вісті" інформували про те, що став відомий сумний діагноз блискучого українського футболіста. Також ми писали про те, що українка виграла "бронзу" чемпіонату світу зі спортивної боротьби.



Категория: Обо всем