Volkswagen продемонстрував роботу світлотехніки майбутнього


Опубликованно 28.12.2018 01:00

Volkswagen продемонстрував роботу світлотехніки майбутнього

Компанія Volkswagen представила нову світлодіодну систему, що дозволяє автомобілям «спілкуватися» один з одним за допомогою 3D-голограм, проецируемых на дорожнє полотно.

Представлена Volkswagen нова головна оптика - це світлодіодні фари, доповнені микропиксельными HD-фарами. Тридцять тисяч світлових точок проектують інформацію на дорогу, показуючи напрям повороту, відстань до дорожніх смуг або впередіідущего автомобіля, позначаючи перешкоди або місце розташування пішоходів.

Задні матричні світлодіодні ліхтарі будуть попереджати інших учасників руху, в тому числі і пішоходів, про наступні маневри за допомогою червоних світлових смуг. На думку розробників, нова оптика підвищить безпеку руху та сприятиме більшій персоналізації. За допомогою мобільного додатку на них можна вивести будь-який малюнок. Наприклад, в електрокарах це може бути інформація про рівень заряду батареї.

Нову технологію розробили фахівці центру освітлення на заводі Volkswagen у Вольфсбурзі. Систему протестували в спеціальному 15-метровому тунелі моделювання дорожніх ситуацій. Як розповіли в компанії, сучасна лабораторія скоротила час розробки і наблизила впровадження нових систем освітлення в серійне виробництво. Втім, поки терміни появи подібних розробок на товарних автомобілях не називаються.



Категория: Автотехника