Париж 2018: кросовера Duster виділили бензиновий турбомотор 1.3 TCe


Опубликованно 02.01.2019 09:15

Париж 2018: кросовера Duster виділили бензиновий турбомотор 1.3 TCe

Керівництво Renault Group оголосив на автосалоні в Парижі про оновлення моторної гами кросовера Duster, яке в більшості країн Європи під брендом Dacia. Під капотом бюджетного «вседорожника» пропишеться турбоагрегат 1.3 TCe в двох варіантах потужності.

Новий турбомотор 1.3 TCe являє собою спільну розробку альянсу Renault-Nissan і концерну Daimler. Силовий агрегат з алюмінієвим блоком циліндрів і безпосереднім уприскуванням палива представили у березні 2018 року на автосалоні в Женеві. Такі двигуни ставляться на мікровен Renault Scenic, п'ятидверку Renault Captur, кросовери Renault Kadjar і Nissan Qashqai, а також новий Mercedes-Benz А-класу. Renault-Nissan випускає двигуни для своїх потреб на заводі в іспанському Вальядоліді, а Daimler — у німецькому місті Келледа.

На Dacia Duster турбомотор 1.3 TCe буде встановлюватися на передньо - і повнопривідні версії в модифікаціях потужністю 130 л. с. (максимальний крутний момент 240 Нм при 1500 об/хв) і 150 л. с. (250 Нм при 1600 об/хв). Європейські продажі передньопривідних «Дастеров» з новим бензиновим агрегатом стартують в найближчі тижні, а версії 4х4 з'являться в середині 2019 року.

Також стало відомо, що сімейство автомобілів Dacia (крім Duster включає моделі Logan, Sandero, Lodgy і Dokker) отримає нове покоління медіасистеми MediaNav. Вона підтримує програми Apple CarPlay і Android Auto, а також сумісна зі сторонніми додатками: навігатором Waze, месенджером WhatsApp і плеєром Spotify. При цьому вартість додаткової опції не зміниться.

Джерело: Renault



Категория: Автотехника