Як Ліга націй дозволить вийти на Євро-2020


Опубликованно 02.01.2019 10:42

Як Ліга націй дозволить вийти на Євро-2020

Рік тому УЄФА на засіданні в Ньоні затвердив формат новоствореного турніру під назвою Ліга Націй.

Стандартний відбірковий турнір визначить 20 учасників Євро-2020. У кваліфікації команди розбито на десять груп по п'ять або шість збірних. Дві кращі збірні з кожної групи вийдуть у фінальну стадію.

Ще 4 путівки будуть розіграні за допомогою Ліги Націй.

Четвірки кращих команд з кожного дивізіону (A, B, C, D), які все ще не завоювали путівку на Євро, визначать чотири сітки плей-офф, і переможець кожної виступатиме на чемпіонаті Європи 2020 року.

Що буде якщо в Дивізіоні буде менше чотирьох команд, які не потрапили на Євро?

Якщо, припустимо, в Дивізіоні А з 12 учасників 9 проб'ються на Євро через відбірковий турнір, то до трьом іншим в плей-офф приєднається кращий учасник з Ліги, який не зумів пробитися в плей-офф у своїй Лізі.

Приклад:

Ісландія, Польща і Швейцарія — єдині команди Дивізіону А, які не потрапили на чемпіонат Європи через відбірковий раунд.

У Дивізіоні В таких команд 5, приміром, Чехія, Туреччина, Північна Ірландія, Данія і Уельс. При цьому, перші 4 потрапили в плей-офф за вихід на Євро. Уельс ж, як наступна найкраща команда Дивізіону, заповнює вільне місце в плей-офф Дивізіону А.

Євро-2020 приймуть 13 міст у різних країнах, а тому автоматичну путівку не отримає ніхто. Відбірковий цикл не зазнає серйозних змін. Розпочнеться він не у вересні, як було раніше після фінальних стадій великих турнірів, а в березні 2019 року.



Категория: Футбол