Нова технологія Nissan зробить невидиме видимим


Опубликованно 07.01.2019 00:03

Нова технологія Nissan зробить невидиме видимим

Компанія Nissan анонсувала прем'єру системи I2V (Invisible-to-Visible), яка дозволить водіям «бачити невидиме». Офіційний дебют технології відбудеться на виставці CES 2019 в Лас-Вегасі.

I2V об'єднає інформацію від внутрішніх і зовнішніх датчиків автомобіля з даними з «хмари». Це дозволить водієві не тільки контролювати простір навколо автомобіля, але і передбачити те, що чекає його за рогом будівлі або за поворотом. Зокрема, отримувати дані про стан дороги, видно, дорожніх знаках і пішоходів, а також про пробки і розрахунковий час прибуття. Система також підкаже альтернативні рішення, аж до вибору оптимальної смуги руху в щільному транспортному потоці, а за допомогою встановлених в інтер'єрі датчиків стежить за пасажирами і розпізнати втома водія. Роботу нової технології відвідувачам виставки продемонструють на інтерактивному стенді Nissan, обладнаному тривимірним інтерфейсом і дисплеями.

«Допомагаючи бачити невидиме, технологія I2V надає вам впевненість і дозволяє отримувати більше задоволення від поїздок. Інтерактивні системи створюють різні ефекти і підлаштовуються під індивідуальний стиль водіння», - розповів провідний експерт Дослідницького центру Nissan Тетсуро Уеда.

В основі I2V лежить розроблена Nissan технологія Omni-Sensing. Працюючи як хаб, вона об'єднує дані про обстановку на дорозі і про те, що відбувається навколо автомобіля в його салоні в режимі онлайн. Дані про дорожню ситуацію нова система отримує від системи автономного водіння SAM (Seamless Autonomous Mobility), про оточенні автомобіля - від системи ProPILOT.

Під час руху в автономному режимі, система I2V зробить поїздку більш комфортною. Наприклад, відтворить сонячний день в дощову погоду. Крім того, I2V здатна знаходити пасажирам віртуального гіда, який буде спілкуватися з ними в режимі реального часу, збирати та зберігати надану їм інформацію в «хмарі». У подальшому вона може використовуватися іншими відвідувачами цього місця в якості путівника, а бортовою системою автомобіля - для прокладання маршрутів по незнайомих дорогах. Крім того, водій через метавселенной зможе вийти на зв'язок з професійним шофером. Він може з'явитися у вигляді проекції в салоні автомобіля і давати персональні інструкції в онлайн режимі або демонструвати оптимальну манеру руху у вигляді віртуального автомобіля супроводу, що знаходиться в полі зору водія.

У список можливостей системи також увійшов пошук вільних місць на парковці і допомогу в інших складних маневрів.



Категория: Автотехника