Автомобілі Jaguar Land Rover навчили спілкуватися зі світлофорами


Опубликованно 07.01.2019 00:03

Автомобілі Jaguar Land Rover навчили спілкуватися зі світлофорами

Компанія Jaguar Land Rover приступила до дорожніх випробувань технології Green Light Optimal Speed Advisory (GLOSA), яка забезпечить зв'язок автомобілів зі світлофорами і допоможе водіям потрапляти в «зелену хвилю», прораховуючи необхідну для цього швидкість руху.

Випробування GLOSA проходять в рамках державного проекту UK Autodrive. Основне завдання системи - зниження завантаженості доріг і рівня стресу водіїв. У якості «мула» вибрали Jaguar F-Pace, який буде пересуватися по дорогах Великобританії, слідуючи її рекомендаціям.

Як повідомили в компанії, обробляючи дані про роботу світлофорів, GLOSA зможе підказувати водієві, з якою швидкістю рухатися, наближаючись до місця затору, регульованого перехрестя або пішохідного переходу, щоб потрапити «в зелену хвилю». Крім економії часу, виключення з трафіку зупинок, на перехрестях, система дозволить зменшити витрату палива і рівень забруднення повітря.

Система GLOSA - одна з кількох нових технологій, які розробляються в рамках програми UK Autodrive, що фінансується урядом Великобританії. Проект UK Autodrive, вартістю 20 млн. фунтів стерлінгів ($25.6 млн.), має прискорити розробку автономних технологій водіння.

У серпні цього року JLR показала безпілотну капсулу з «віртуальними очима», яка дозволить визначити ступінь довіри до пішоходів автономними транспортними засобами.



Категория: Автотехника