Глава автоконцерну Daimler AG Дітер Цетше покине свій пост в 2019 році


Опубликованно 11.01.2019 12:18

Глава автоконцерну Daimler AG Дітер Цетше покине свій пост в 2019 році

Голова правління Daimler AG Дітер Цетше залишає свій пост, щоб з 2021 року очолити наглядову раду концерну. З 2019 року концерн очолить нинішній керівник підрозділу нових розробок 49-річний швед Ола Кэллениус.

Остаточне рішення буде прийнято на щорічних зборах акціонерів. У разі схвалення кандидатури Ола Кэллениуса, вперше в історії концерну наступні п'ять років посаду голови буде займати не німець. Поки ж Кэллениус призначений тимчасовим виконувачем обов'язків голови правління Daimler.

«На різних позиціях в Daimler AG Ола Келлениус заслужив не тільки повагу, але і визнання колег із різних сфер. Також він вніс цінний внесок у міжнародне розвиток концерну. Тому я вітаю це перспективний кадрове рішення наглядової ради», - заявив Дітер Цетше.

На посаді голови Mercedes-Benz Cars Цетше змінить нинішній директор з виробництва Маркус Шефер. Сам Цетше приступить до виконання обов'язків голови наглядової ради концерну тільки через два роки. Зараз цю посаду займає 76-річний Манфред Бішофф, який до того моменту піде у відставку.

Кар'єра в Daimler Дітера Цетше почалася 1976 році в якості співробітника відділу досліджень. У грудні 1998 року він став членом Ради правління, а в січні 2006 року - головою правління колишнього DaimlerChrysler AG. Крім того, з 2005 року він є головою підрозділу Mercedes-Benz Cars.



Категория: Автотехника