Розмитнений перший автомобіль з іноземною реєстрацією


Опубликованно 13.01.2019 06:27

Розмитнений перший автомобіль з іноземною реєстрацією

Чернівецька митниця оформила перший автомобіль з іноземною реєстрацією за новими акцизними ставками. Це був дизельний Renault Laguna 2004 року випуску.

Розмитнення Renault Laguna 2004 року випуску з дизельним двигуном за пільговими умовами обійшлася громадянину України 49.3 тисяч гривень. У цю суму увійшли: акцизний збір 28 765 грн (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0.5), 15 957 грн ПДВ (20%) та мито (10%) - 4 600 грн.

Як заявили в ГФС, завдяки 50-відсоткову знижку, чинною протягом 90 днів з дня вступу в силу нового закону, розмитнення Renault Laguna обійшлася його власникові на 34.5 тисячі грн менше стандартної. При цьому за колишніми правилами розмитнити такий автомобіль було неможливо із-за заборони на митне оформлення автомобілів старші 8 років. Зараз такого обмеження немає, та підтверджувати відповідність б/у машини екологічним вимогам Євро-5 не потрібно.

У разі якщо транспортний засіб перебуває на території України з порушенням норм, передбачених Митним кодексом України, обов'язковою умовою застосування пільгової ставки є добровільна сплата до державного бюджету 8500 грн. Цю суму може сплатити, як власник транспортного засобу, так і користувач, який ввозить його на митну територію України.

Нагадаємо, що 25 листопада почали діяти нові акцизи на розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Йдучи на зустріч «евробляхерам», Верховна Рада передбачила пільговий період до 90 календарних днів, протягом якого базова ставка акцизного збору розраховується з 50-процентною знижкою і використанням коефіцієнтом двигуна та віку автомобіля.



Категория: Автотехника