Як розмитнити "евробляху": Порядок дій


Опубликованно 14.01.2019 06:39

Як розмитнити

Нові правила розмитнення автомобілів уже прийняті Верховною Радою, а це означає, що автомобілістам варто поспішити. Адже, як повідомлялося раніше, у перші 90 днів після прийняття закону (з 25 листопада по 23 березня) вартість розмитнення буде в два рази дешевше.

Спеціальний порядок реєстрації Кабмін поки так і не прийняв, але це не заважає розмитнювати машини по чинній процедурі. Про це повідомляє Автоконсалтинг з посиланням на в. о. директора Департаменту організації митного контролю ГФС Анатолія Сербайла.

Власникам “евроблях“ потрібно через митного брокера звернутися на митницю, маючи при собі:реєстраційні документи на транспортний засіб (техпаспорт)документи, що підтверджують право власності (купча, або генеральна довіреність на право відчуження), втім, на практиці може виявитися, що будуть прийматися і інші документи.необхідну суму для оплати митних платежів за новими законами

Важливо, що тепер підтвердження про відповідність нормам Євро-5 не потрібно.

Якщо “евробляха“ порушила строки перебування на території України, доведеться також сплатити штраф до 8500 гривень. Після його оплати, як повідомляється, претензій до власника “бляхи“ з боку Державної фіскальної служби вже не буде.

Після оплати платежів авто можна буде зареєструвати в сервісному центрі МВС.

Повідомляється, що продовжувати вільно їздити на нерозмитненою “евробляхе“, вже не вийде. Тепер у поліції є повноваження перевіряти законність перебування авто на території України, - для цього поліції відкрили доступ до бази даних ввезених авто. За порушення строків перебування штрафи будуть дуже жорсткими “прострочення“ більше місяця доведеться заплатити 170 тисяч. Також авто можуть просто вилучити.

Залишається проблемним питання отримання документів про купівлю-продаж авто. Тим “евробляхерам“, яким вийде звязатись з продавцями і отримати такий документ крупно пощастить. Якщо ж продавці просто не вийдуть на зв'язок, власників авто доведеться шукати з великим трудом.

Раніше повідомлялося, чому все більше українців купують авто в Грузії.



Категория: Автоновости