Ферстаппен виграв Гран-прі Бразилії


Опубликованно 03.12.2019 01:57

Ферстаппен виграв Гран-прі Бразилії

Пілот Ред Булл Макс Ферстаппен став переможцем божевільного і дикого Гран-прі Бразилії.

Ферстаппен виграв кваліфікацію і без проблем зберіг своє перше місце, а ось що стартував другим Себастьян Феттель поступився свою позицію Льюїсу Хемілтону.

Позиції лідерів змінилися після першої хвилі піт-стопів – Ферстаппен, заїхавши в бокси, ледь не зіткнувся на виїзді з Кубицой, якого механіки непередбачливо відпустили в гонку. Макс уникнув зіткнення, але пропустив поперед себе Хемілтона. Втім, радість Льюїса завершилася дуже швидко, так як Ферстаппен миттєво наздогнав і обігнав британця.

У Феррарі зробили ставку на один піт-стоп, але помилилися – на Hard машини сильно програвали всім противникам, тому довелося їхати в бокси другий раз. Правда, це вдалося зробити майже безболісно – Боттас активно переслідував Леклера кілька кіл і його двигун не витримав. Дирекція випустила машину безпеки, під якою заїхали в бокси Ферстаппен і обидва пілоти Ferrari, а от Мерседес вирішив залишити Льюса на трасі без заміни гуми за 15 кіл до кінця, що йому дуже не сподобалося.

У Макса після відходу сейфіті-кара було 12 кіл на більш свіжих шинах, щоб повернути собі лідерство, але йому вистачило одного повороту, а от Льюїс на старій гумі опинився під пресингом Альбона і двох Феррарі.

І тут трапилося незрозуміле - Феттель і Леклер, ведучи боротьбу, трохи зачепили один одного і обидва зійшли – у Себа лопнула шина, а у Шарля зламалася підвіска.

Знову виїхала машина безпеки, під якою Мерседес прийняв незрозуміле рішення і покликав на піт-стоп Хемілтона, який опустився на четверте місце.

Льюїс після відновлення гонки швидко пройшов Гасли, а атакуючи Альбона, вибив його з траси. Фактично, Льюїс позбавив того першого подіуму в кар'єрі. Божевільна кінцівка вивела Гасли на друге місце, Хемілтон став третім, але якщо його оштрафують, то на подіумі буде Сайнс=, який стартував останнім



Категория: АвтоМотоСпорт