Хенрік Фіскер назвав дату прем'єри конкурента Tesla Model Y


Опубликованно 06.12.2019 01:48

Хенрік Фіскер назвав дату прем'єри конкурента Tesla Model Y

Прем'єра електричного кросовера Fisker відбудеться в січні 2020 року, ім'я новинки оголосять до кінця цього тижня.

Нову інформацію про електричному кросовері Fisker глава і засновник американської стартап-компанії Хенрік Фіскер опублікував в Twitter. Як йдеться у твіті, виробничий прототип электрокроссовера компанія продемонструє в січні 2020 року, хоча раніше йшлося про грудні цього року. Новинка, назва якої стане відомо до кінця цього тижня, буде доступна виключно «за гнучким планом оренди без необхідності укладення довгострокового контракту».

Судячи по опублікованих зображень, конкурент Tesla Model Y буде відрізнятися високим дорожнім просвітом і сучасним утилітарним стилем, який самі автори описують, як «захоплюючі штрихи дизайну, які традиційно використовувалися в минулому для суперкарів». У кросовера радар замість решітки радіатора, масивні повітрозабірники і колісні арки, знімна секція даху в стилі тарга, що відкривається одним натисканням кнопки «без шкоди для міцної і безпечної структурної цілісності вседорожника», а також футуристичні передні фари і хромована обробка як у концепту Fisker Emotion, представленого в січні 2018 року на виставці CES в Лас-Вегасі.

Даних про силовій установці електрокара в компанії не надали. Відомо, що кросовер оснастять двома електромоторами (по одному на кожній осі) і літій-іонним акумуляторним блоком ємністю 80 кВт•ч, який забезпечить запас ходу близько 480 км. Новинці обіцяний великий головний дисплей, інтелектуальний інтерфейс і лідирує в своєму класі просторий салон.

За словами глави компанії, випробування прототипу кросовера почнуться до кінця цього року. Виробництво розмістять на території США, але на який саме майданчику, поки не відомо.

Також компанія Хенріка Фискера розробляє твердотільні акумулятори, які, за його словами, позволям майбутнім автомобілям всього за одну хвилину отримати заряд на 805 км шляху.



Категория: Автотехника