Поліція в Києві посилила контроль смуг для громадського транспорту


Опубликованно 07.12.2019 02:42

Поліція в Києві посилила контроль смуг для громадського транспорту

Столичні поліцейські чергують на 12 смугах громадського транспорту. За п'ять днів виписано штрафів на мільйон гривень.

У жовтні столичні поліцейські почали штрафувати автомобілістів за заїзд на смугу громадського транспорту. Про це в інтерв'ю київському міському журналу «Хмарочос» розповів радник мера Києва Максим Бахматов.

За його словами, поліцейські чергують в години пік (з семи до десяти ранку і з п'ятої до восьмої вечора) на 12 смугах громадського транспорту і за перші п'ять днів виписали штрафів на загальну суму близько 1 мільйона гривень.

«Знаєте, скільки ми заробили на штрафах за п'ять днів? Близько мільйона гривень, 2 тисячі штрафів з 15 по 20 жовтня. Тепер ці смуги вільні, ними користується громадський транспорт, так як автомобілів на ці смуги заїжджати тепер небезпечно», - уточнив радник київського мера.

Проаналізувавши дані з камер по вулиці Вернадського, вдалося виявити та ідентифікувати 27 злісних порушників, щодня заїжджають на смугу громадського транспорту. Їх планують знаходити і карати. За словами Бахматова, це стало можливим завдяки smart city технологій.

Максим Бахматов очолює координаційну групу з планування і поліпшення трафіку в столиці Kyiv Traffic Group, яка повинна регулярно заміряти трафік у Києві. Для отримання інформації про трафік в столиці група буде взаємодіяти з сервісами Uber, Bolt, Uklon і Waze.



Категория: Автотехника