Lotus приступив до випробувань гіперкара Evija


Опубликованно 08.12.2019 10:30

Lotus приступив до випробувань гіперкара Evija

Британська марка Lotus вивела на трек свій перший електричний гіперкар — 2000-сильний Evija.

У мережі з'явилося 55-секундне відео з випробувань прототипу Lotus Evija, що проходять на приватному випробувальному полігоні, по всій імовірності, на трасі Top Gear на аеродромі Дансфолд в Сурреї. Першими почути гул мотора гіперкара і побачити його «у справі» змогли відвідувачі проходить в ці дні автосалону в Гуанчжоу, Китай. Наступним етапом стануть випробування прототипу на трасі Hethel і на інших європейських трасах зі складними поворотами і довгими прямими відрізками. Крім того, в найближчі місяці кілька прототипів гіперкара вийдуть на дороги загального користування.

Дебютний показ гіперкара Lotus Evija відбувся влітку цього року в Лондоні. Виробництво флагмана відродженого британського бренду почнеться в 2020 році. Всього виготовлять 130 екземплярів автомобіля. За словами представників компанії, комплексна перевірка і первинний процес складання вже йдуть повним ходом.

Lotus Evija укомплектований чотирма електромоторами і тягової батареєю на 70 кВт?год. Сукупна віддача агрегатів досягає 2000 л. с. і 1700 Нм. Як пояснили в компанії, якщо їздити по треку в повністю бойовому режимі, заряду вистачить хвилин на сім, при тому, що в сертифікаційному циклі WLTP запас ходу моделі становить 400 км. Для розгону з місця до 100 км/год гіперкару масою 1680 кг потрібно менше трьох секунд, ще три секунди потрібно для прискорення до 200 км/год. З 200 до 300 км/год гіперкар розганяється за чотири секунди і розвиває максимальну швидкість понад 340 км/ч.

За попередніми даними Lotus Evija буде коштувати від 1.93 до 2.58 млн доларів США.



Категория: Автотехника