Audi розробила нову інформативну оптику


Опубликованно 08.12.2019 10:30

Audi розробила нову інформативну оптику

Нова цифрова OLED-оптика дозволить водіям попереджати один одного про небезпеку.

Компанія Audi, один з піонерів в області світлодіодних та лазерних технологій, анонсувала прем'єру нової технології Digital OLED на Міжнародному симпозіумі з автомобільного висвітлення у вересні цього року.

Технологія Digital OLED - це наступний крок у розвитку OLED-оптики, яка дебютувала в 2016 році на Audi TT RS другого покоління. Основною відмінністю нових джерел світла є кількість сегментів, яке може перевищувати п'ятдесят, тоді як застосовуються маркою сучасні OLED-лампи складаються тільки з чотирьох. Саме за рахунок дроблення на більшу кількість сегментів, кожен з яких знаходиться під індивідуальним напругою», дизайнерам марки вдається створювати настроювані світлові рішення на одній і тій самій фарі. Наприклад, попереджати інших водіїв про майбутні небезпеки, затори та інші проблеми на дорозі за допомогою задніх ліхтарів. Така інформація відправляється автомобіля завдяки технології Car-to-X. В якості попереджувальних символів можуть бути використані кутові і горизонтальні лінії, а також добре відомий водіям «трикутник».

Ще одна перевага нової цифрової OLED-оптики - ефективність, при тому, що кожен елемент освітлення має товщину всього 1 міліметр. У компанії розробку називають «ідеальною технологією для створення високоточної і універсальної форми настроюваного світлового дизайну».

Технологію Digital OLED компанія продемонструє на 23 вересня на новому електричному кросовер Audi Q4 e-tron, яка, як раніше заявлялося, буде пропонуватися з налаштованим головними і задніми ліхтарями.



Категория: Автотехника