Volvo і Geely створять нове моторне підрозділ


Опубликованно 09.12.2019 05:03

Volvo і Geely створять нове моторне підрозділ

Нове спільне підрозділ Volvo і Geely займеться розробкою і виробництвом двигунів внутрішнього згоряння наступного покоління і гібридних силових установок.

Компанії Volvo і Geely планують об'єднати власні моторні підрозділу в окрему нову компанію, яка буде розробляти і поставляти двигуни внутрішнього згоряння і гібридні силові установки всіма брендам китайської групи, а також стороннім автовиробникам.

Volvo переведе в нову компанію близько трьох тисяч своїх співробітників, Geely - п'ять тисяч. Це дозволить шведської марки зосередитися на розробці повністю електричних силових агрегатів і автомобілів. Згідно з планом електрифікації шведської марки, електрична модифікація повинна з'явитися у кожної нової моделі, а до 2025 році кожен другий автомобіль, проданий на світовому ринку, повинен бути електрокаром. Прем'єра першої повністю електричної серійної моделі марки - електричного кросовера Volvo XC40 - відбудеться наступного тижня.

За словами глави Volvo Хокана Самуэльссона, створення нової компанії з виробництва двигунів дозволить розширити можливості розробки технології двигунів внутрішнього згоряння, особливо для гібридних автомобілів.

«Гібридним автомобілям потрібні кращі двигуни внутрішнього згоряння. Це новий підрозділ буде розташовувати ресурсами, масштабами та досвідом для розробки економічно ефективних трансмісій», - сказав Самуельссон.

Остаточне рішення про створення нової компанії буде прийнято після узгодження з профспілковими організаціями та затвердження радами Volvo і Geely і відповідними органами влади.



Категория: Автотехника