"Немає сексу": південно-корейський чоловіків мають проблеми


Опубликованно 09.12.2019 22:27

"Я жінка, яка більше не зацікавлені у відносинах з чоловіками", - говорить вона.

І вона не самотня.

Зростає число південнокорейських жінок об'єднуються, щоб відхилити жорсткі патріархальні норми і присягнувся ніколи не одружуватися, мати дітей або навіть побачення і займатися сексом.

"Я завжди відчував, що в жінці є більше недоліків, ніж переваг життя в шлюбі", - говорить Лі, 40 з чимось професіонал, який живе зі своєю собакою недалеко від Сеула.

Тепер вона пішла ще далі, обіймаючи радикальні нації феміністського руху "4В" або "чотирьох ні": ні побачень, ні сексу, ні шлюбу, ні по вихованню дітей.

Ціни на шлюб різко падають у Південній Кореї, де дружинам часто доводиться працювати, ростити дітей та доглядом за літніми родичами з невеликим державної або муніципальної допомоги.

Юн Чжи Хе поклявшись ніколи більше не одружуватися, мати дітей або навіть побачення і займатися сексом. Фото: Чжон Ен Дже/АФП

"На шлюбному ринку, твоя попередня життя і досвід роботи не мають значення", - пояснює Лі, який має дві магістерські ступені.

“З якоїсь безглуздої причини, будучи високоосвіченою людиною і перетворюється в мінус. Найголовніше як потенційна дружина або ви не здатні доглядати за своїм чоловіком і в законах", - додає вона.

Чи став свідком добре освічених друзів зачепивши перешкоди на роботі і має проблеми в родині після народження дітей.

Такі труднощі є предметом недавнього фільму, Кім Чжі-молодий, 1982 року народження.

Грунтуючись на спірне феміністський Роман, мова йде про заміжньої Південної Кореї жінка, яка кинула свою роботу і намагається її виховувати дитину з обмеженими підтримки.

Жінки глядачі оцінили фільм в середньому 9.5 з 10 зірок на вершині шукати двигун. Чоловіки дав йому 2.8.

Зростає число жінок, які відвертаються від традиційних очікувань домінували чоловіки Південна Корея суспільстві, де працюють дружини витрачають в чотири рази більше по господарству, ніж їхні чоловіки.

Десять років тому майже 47 відсотків один і ніколи не перебувають корейські жінки вважають, що шлюб був необхідний.

В минулому році, що впав на 22,4 відсотка, в той час як число пар вирішили одружитися підібрався до 257,600 – вниз від 434,900 в 1996 році.

Немає офіційних даних про розмірах руху 4Б, але її учасники кажуть, що він має щонайменше 4000 послідовників.

Між тим, окрема феміністка канал на YouTube, який має бойкотують вступ у шлюб і народження дітей має більше 100 000 передплатників.

Також прийняв деякі принципи "втеча корсет", рух проти строгі стандарти краси в Південній Кореї – деякі адепти ділилися вірусні відео, щоб громити їх макіяж колекції.

Групи формуються на тлі гніву з-за епідемії порно приховану камеру в Південній Кореї, жертвами яких стають переважно жінки, і випадки сексуальних порушень, виявлених в глобальний рух #Метоо.

Останньою краплею для чи прийшов в минулому році, коли прогресивний чоловік політик, який використовується, щоб оголосити себе феміністкою був засуджений і посаджений у в'язницю за зґвалтування жіночий помічник.

Чи говорить: "я зрозумів, що це суспільство-це система, що я не можу прийняти як жінку, і з тих пір будь-яка зустріч з чоловіками – хай то шлюб чи побачення – став безглуздим для мене."

Погані новини, хлопці.

'ДИТЯЧИЙ І БІСЕРНІ'

Юн Чжи Хе, а 24-річний ютубер, відчуває Південна корейська жінки часто повинні бути "пасивним дитячим і шампанського", а також привабливі, щоб бути бажаним.

Вона стала повністю уникнути корсет, обрізаючи її волосся коротке і буду нахабна, уникаючи процвітає в країні індустрії краси.

"Я звик проводити години, осягаючи прийоми макіяжу дивіться відео на YouTube, і провів близько 200 доларів кожен місяць на продукти краси", - згадує Юн, хто живе з батьками.

Її колишніх "привілейованих" її з довгим волоссям і не підтримувати її феміністські нахили, - каже вона.

Тепер теж член 4Б, вона не пропускає побачення або сексу, пояснюючи: "є і інші способи, щоб задовольнити себе".

Юн переконаний, більшість корейських чоловіків в їх 20-их і 30-их дивився приховану камеру відео і порно з помсти – кадри, оприлюднені колишнім чоловіком-партнерів – одна причина, чому вона більше не хоче співпрацювати з будь-якої з них.

4B і уникнути корсет найбільш радикальні форми фемінізму Південно-ніколи не бачив, Сін-гі-Вук, соціолог Стенфордського університету в США.

"У чотирьох категоріях – шлюб, материнство, знайомства і секс часто ставлять жінок в підлегле становище до чоловіків ... і те, що представлено в 'корсет' теж схожі – що жінки повинні виглядати певним чином, щоб задовольнити людей", - сказав він АФП.

Наслідки ризику посилюючи насувається демографічної катастрофи в країні. Сумарний коефіцієнт народжуваності в Південній Кореї – число дітей, яких жінка повинна мати в своєму житті впала до 0,98 у 2018 році, що значно нижче 2.1, необхідні для підтримки популяції стабільний.

Уряд прогнозує 55 мільйонів населення Південної скоротиться до 39 млн. 2067, коли половина країни буде у віці 62 років або старше.

Влада намагається пропагувати шлюб, пропонуючи молодятам житлові пільги і низькі відсотки по іпотеці.

Але майбутнє жінки.

Вона наполягає: "моя мрія-будувати житло лише для жінок, які планують вийти заміж".

– АФПтенденції в образі життя57



Категория: Обо всем