Вільньов: «У Формулу-1 не варто вносити ніякі зміни»


Опубликованно 10.12.2019 02:12

Вільньов: «У Формулу-1 не варто вносити ніякі зміни»

Жак Вільньов / Фото: Alairelibre.cl

Чемпіон Формули-1 Жак Вільньов вважає, що сучасні «Королівські гонки» не потребують зміни:

«Формула-1 будувалася 70 років. Я вважаю, не варто вносити якісь зміни заради того, щоб шоу в телевізорі стало веселіше. Гонки повинні залишатися спортом, є якісь непорушні основи, які не варто змінювати.

Чесно кажучи, я не розумію, чому люди скаржаться – гонки ніколи не були так гарні. Всі постійно згадують 50-е, 60-е, 70-е, епоху Сени і Проста в McLaren і кажуть, що тоді було здорово. Але Сенна і Простий виїжджали у всіх на коло, що не було ні обгонів, ні інтриги – хіба це добре? Справа в тому, що тоді пілоти були гладіаторами, вони боролися кіл 15, щоб створити можливість для обгону – і коли обгін виходив, він був чудовий.

Зараз у нас купа обгонів – завдяки DRS, але це не так захоплює. Тоді пілоти набагато менше блокували один одного, ти завжди залишав двері відкритими, а тепер блокування – частина гонок. І тому на трасі менше дій, ніж могло б бути, хоча зараз їх все одно більше, ніж коли б то не було. Так чому ж ми скаржимося? Чи це така епоха, коли кожні п'ять секунд нам потрібно щось нове? Не знаю. Але якщо міняти чемпіонат в цю сторону – ми його знищимо. Подібні проблеми були у NASCAR і у будь-якого іншого чемпіонату, який рухався в цю сторону».

Нагадаємо, раніше Вільньов заявив, що Себастьян Феттельбільше не може довіряти Шарлю Леклеру.



Категория: АвтоМотоСпорт