Рада прийняла закон про введення аудиту безпеки автодоріг


Опубликованно 14.01.2020 04:21

Рада прийняла закон про введення аудиту безпеки автодоріг

Аудит безпеки буде обов'язковою для міжнародних і національних автомобільних доріг.

Верховна рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №1061 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг», яким вводиться процедура аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування. Як повідомив ЦТС, за законопроект проголосували 316 народних депутатів.

Законопроект №1061 розроблений з метою імплементації положень директиви Європейського парламенту та ради від 19 листопада 2008 року «Про управління безпекою дорожньої інфраструктури». У першому читанні він був прийнятий 12 вересня цього року.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що аудит безпеки є обов'язковим на міжнародних та національних автомобільних дорогах і здійснюватиметься на всіх етапах від планування до введення в експлуатацію та під час експлуатації.

Вартість аудиту безпеки автодоріг становить близько 5-10% витрат на проектування, які в свою чергу становлять менше 5% витрат на будівництво. Як відзначають автори законопроекту, ці витрати будуть компенсуватися за рахунок зниження кількості ДТП з тяжкими наслідками.



Категория: Автотехника