У Токіо дебютував новий Honda Jazz


Опубликованно 18.01.2020 06:12

У Токіо дебютував новий Honda Jazz

Honda Jazz нового покоління став першою «європейської» моделлю марки з новою гібридною силовою установкою — Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD).

Відкрився сьогодні Токійський автосалон став місцем прем'єри хетчбека Honda Jazz нового, четвертого покоління. Зберігаючи загальні риси дизайну попередника, новий хетчбек став першою «європейської» моделлю марки з емблемою e:HEV, що вказує на нову гібридну установку. Зовні «четвертий» Jazz виглядає простіше, а перероблена передня стійка забезпечує більший фронтальний огляд. Як стверджують у компанії, зміна перетину передньої стійки в сукупності з удосконаленою системою безпеки Honda Sensing дозволило покращити захист пасажирів під час зіткнень. У стандартне оснащення Jazz четвертого покоління увійшла ширококутна фронтальна камера і вісім сонарів, встановлених в передній і задній частині кузова. Використовуючи ці дані, система забезпечує автоматичне екстрене гальмування на коротких дистанціях. Наприклад, під час маневрування на парковці.

Новий Honda Jazz запропонують у комплектаціях Basic, Home, Ness, Crosstar і Luxe, що відрізняються зовнішнім декором і обробкою інтер'єру. Так, в модифікації Home хетчбеку належить рульове колесо в обплетенні з натуральної шкіри і «виглядають натуральними» нові тканини, в Ness і Crosstar додано водовідштовхувальна оббивка на сидіннях і м'якої частини передньої панелі, в Luxe - сидіння з шкіряною оббивкою, хромовані зовнішні акценти платинового відтінку і 16-дюймові колісні диски.

Офіційної інформації про нової гібридної силової установки Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD) компанія не надала. За попередніми даними, система складається з ДВС і двох електромоторів. Пізніше таку ж двомоторний установку отримає Accord. Відомо, що на відміну від попередника гібридний Jazz здатний пересуватися на електротязі в більшому діапазоні швидкостей, ДВС може бути використаний як генератор для підзарядки батареї, а на високих швидкостях - для приводу коліс безпосередньо.

 

Салон Honda Jazz

1

2

 

Також новий Jazz стане першою моделлю марки, отримала нову версію комунікаційного модуля Honda Connect і відповідні сервіси. Наприклад, в Японії компанія запускає нову програму Honda Total Care Premium, що включає в себе дистанційне керування функціями автомобіля зі смартфона, службу екстреної підтримки, яка з'єднує машину з центром при надзвичайній ситуації (ДТП) та службу оперативного реагування, автоматично высылающую до автомобіля охоронця, якщо електроніка виявила позаштатну ситуацію.

Вартість Honda Jazz четвертого покоління поки не оголошена. В Японії стартують продажі хетчбека в лютому 2020 року, в Європі новинка з'явиться до літа і буде доступна в п'яти різних варіантах.



Категория: Автотехника