Scuderia Ferrari може не потрапити на п'єдестал Формули-1 вперше за 3 роки


Опубликованно 18.01.2020 15:00

Scuderia Ferrari може не потрапити на п'єдестал Формули-1 вперше за 3 роки

Фото: сайт Ferrari

Загалом першості ситуація така, що заключне Гран-прі сезону в Абу-Дабі, буде мати значення тільки для Шарля Леклера. Себастьян Феттельгонку за медалі вже завершив. Незважаючи на те, що юний монегаск, зберігає шанси на бронзу, одного майстерності пілотування і гарного результату недостатньо. Справа в тому, що пілот Red Bull, Макс Ферстаппен, який наразі йде третім, на 11 очок випереджає Леклера. Навіть якщо монегаск фінішує першим, голландцеві досить побачити картатий прапор третім. Тому представнику італійської стайні потрібно розраховувати і на удачу.

ШАРЛЬ ЛЕКЛЕР (пілот команди Ferrari)

«Завжди приємно закінчити сезон на подіумі. Тому я зроблю все для цього. 11 очок відставання – це чимало, але ми з командою віддаймося до кінця. Буде здорово закінчити мій перший сезон з Ferrari на подіумі».

Удача може допомогти Леклеру. Всім відомо, що Макс Ферстаппен має досить агресивний і ризикований стиль їзди. З-за цього він двічі зійшов з траси протягом сезону і не факт, що цього не станеться знову. Коли в заключному Гран-прі боротьба піде за місце на п'єдесталі, психологічний тиск буде неймовірним.

Боротьба між цими молодими, амбітними гонщикам йде нещадна. На Гран-прі Японії, вже на першому колі при контакті в повороті, Леклер вибив з гри Ферстаппена. Також можна згадати Гран-прі Австрії, коли за 2 кола до фінішу Макс Ферстаппен видавив Леклера з траси і не поніс за це покарання, перемігши в гонці. На цей раз, на доленосному Гран-прі Абу-Дабі, стюарди таких вольностей пілотам не дозволять.

МАКС ФЕРСТАППЕН (пілот команди Red Bull)

«Ми завжди прагнемо більшого. Тому ми ніколи не залишимося задоволені тим, що ми маємо. Я думаю, що заключна гонка буде неймовірною для глядачів і дуже важкою для нас. Я зроблю все, щоб залишитися на п'єдесталі».

І звичайно ж, не можна оминути непоступливого Себастьяна Феттеля. Досі всім незрозуміло, хто перший пілот Феррарі, він або Шарль Леклер. Тому принципове, чотириразовий чемпіон світу Себастьян Феттель, незважаючи на те, що йде в загальному першості п'ятим і вже точно без медалі, їхати в стороні не збирається. Із-за внутрішньої боротьби, між гонщиками на трасі іноді виникають серйозні інциденти. Чого варто тільки останній Гран-прі Бразилії, де в боротьбу за п'єдестал, за кілька кіл до фінішу, пілоти зіткнулися, і в підсумку не фінішував ніхто. Це стало одним з ключових моментів всього сезону, з-за чого гонщики Феррарі можуть не потрапити в трійку лідерів.

МАТТІА БИНОТТО (керівник команди Ferrari)

«Себастьян і Шарль – хороші напарники. По-перше, вони обидва дуже швидкі. По-друге, вони хороші командні гравці. По-третє, в їх особі команда отримала поєднання, з одного боку, молодості й таланту, а з іншого – чемпіона світу з великим досвідом.

Ми прояснили ситуацію після події в Бразилії. Ми поговорили в неділю після гонки і на наступному тижні. Ми втрьох і окремо всі обговорили і дійшли висновку, що це було неприйнятним. Ми знаємо, як залишити це в минулому і рухатися вперед».

Леклер на другий тренуванні Гран-прі Абу-Дабі показав третій результат після пілотів Mercedes, Валттері Боттаса і його напарника, вже шестиразового чемпіона світу Льюїса Хемілтона.

Себастьян Феттель під час першого тренування у Абу-Дабі вилетів за межі траси і розбив болід. З цієї причини було замінено коробку передач. Однак це не головна причина, чому пілот може бути стабільним під час гонки. У чотириразового чемпіона світу народилася третя дитина і це перший хлопчик у його великій родині. Очевидно, що німець захоче поборотися за перемогу на Гран-Прі щоб подвоїти щастя і спеціально для цього навіть змінять розмальовку шолома.

Тому, якщо поєднати всі ці складові, це надає серйозного занепокоєння Леклер. Але саме в такі моменти і перевіряється чемпіонський характер.



Категория: АвтоМотоСпорт