Ліверпуль здобув важливу перемогу над Уотфордом перед від'їздом на Клубний чемпіонат світу


Опубликованно 21.01.2020 01:42

Ліверпуль здобув важливу перемогу над Уотфордом перед від'їздом на Клубний чемпіонат світу

Почесне право відкрити події сімнадцятого туру Англійської Прем'єр-ліги належало головному претендентові на завоювання чемпіонського титулу в цьому сезоні. На полі стадіону "Енфілд Роуд" в Ліверпулі місцевий колектив під керівництвом Юргена Клоппа мав намір битися з останньої — згідно турнірної таблиці, актуальною на момент початку уїк-енду — командою, Уотфордом.

"Червоні" не мали й найменшого бажання перервати свою серію матчів без поразок на внутрішній арені в грі проти колективу, який лише недавно обзавівся новим головним тренером. Найджел Пірсон встиг провести кілька тренувальних занять зі своїми підопічними, і буквально кинули в битву проти грізного опонента. Останній раз Ліверпуль втрачав очки практично два місяці тому — у грі проти "Манчестер Юнайтед" (1:1), а поточні кондиції "шершнів", до їх превеликий жаль, не дозволяли з оптимізмом дивитися в бік майбутньої дуелі. У кожному зі своїх протистоянь проти клубів з верхньої частини турнірної таблиці Уотфорд незмінно поступався.

Як треба з тріском провалювати реалізацію власних гольових моментів біля чужих воріт Вам цілком може дати поради не тільки нападаючий київського Динамо Артем Бесєдін, але і футболісти Уотфорда. Ще коли протистояння "шершнів" і " Ліверпуля тільки починало розігріватися, у гостей був прекрасний момент для відкриття рахунку — Діні не дістався до м'яча в відчайдушно стрибку після передачі з правого флангу в центр штрафного від Сара.

"Червоні" в перевалочному темпі проводили свої атаки з активним використанням флангів, проте в завершальній стадії ні у одного з божевільного атакуючого "тріо" Клоппа не виходило нанести точний удар. Натомість, у підопічних Пірсона був ще один дійсно якісний момент. Дукуре якісно відкрився під простріл від лицьової штрафний на правому фланзі в район одинадцятиметрової позначки, але що було потім... Хіба може гравець АПЛ просто заплутатися у власних ногах під час вирішального удару?

Ліверпуль такого не пробачив. Класична контратака команди Клоппа як завжди швидко зуміла подолати центр поля, Мане розігнався до чужих воріт з невеликим відхиленням до лівого флангу, віддав на Салаха, а Мохаммед розібрався з опікуном один в один, і поклав м'яч в правий верхній кут чужих воріт обвідним ударом з правої ноги.

Однак Уотфорд знайшов у собі сили як слід навалитися на штрафну суперників ближче до виходу команд на перерву. І ось тут вже можна починати будувати різні конспірологічні теорії. Сарр міг просто поливати ворота потужним ударом метрів з дев'яти до мети, але не влучив ногою по м'ячу, перебуваючи при цьому в абсолютному самоті. Ось Вам і дев'ять забитих м'ячів до цього за 16 поєдинків. У Ліверпуля з показником реалізації все було в порядку. Один удар в площину (хоча і матч був домашнім) — один гол.

Дуже непереконливим був колектив Клоппа в цьому поєдинку, проте Уотфорд суперником виявився не того рівня, щоб карати "червоних" за їх грубі помилки в обороні. Якщо хтось не згоден з такою думкою, то де зміни на табло після сольного виходу Деулофеу один на один з Алиссоном на початку другого тайму? Іспанець не зміг переграти голкіпера своїм ударом, а ще трохи пізніше — не обхитрив ліву штангу, яка стала на шляху гравця "шершнів" до "сухого листу" при подачі кутового з лівого флангу. А адже за мить до цього епізоду Вергілій Ван Дейк ледь не відправив м'яч у власні ворота, намагаючись перехопити передачу з лівого флангу!

Проте все закінчилося досить прозаїчно. Вихід Дивока Ориг на футбольне поле замість Роберто Фірміні вплинув на рух господарів в атаці, а при черговому випаді в чужу штрафну Мане вдалося віддати точну передачу від лицьовій на правому фланзі, після чого бельгієць не зміг в дотик переправити м'яча у площину воріт, зате у нього вийшло видати пас на Салаха, який ефектним ударом п'ятою засудив Уотфорд до поразки. На шляху до чемпіонства і такі матчі бувають необхідні.

Матч наступного туру проти " Вест Хема Ліверпуль пропустить чинності участі команди Юргена Клоппа в Клубному чемпіонаті світу з футболу зразка 2019-го року, який, до речі, вже почав набирати оберти свого розіграшу. Уотфорд позбавлений подібної необхідності відволікатися від справ в АПЛ, а тому постане перед рідною публікою в грі проти не менш важкого суперника — Манчестер Юнайтед.

Ліверпуль — Уотфорд 2:0 Голи: Салах, 38, 90

Ліверпуль: Алиссон — Александер-Арнольд, Д. Гомес, Ван Дейк, Мілнер — Вейналдум (Робертсон, 59), Хендерсон, Шакірі (Окслейд-Чемберлен, 70) — Салах, Фірміні (Ориг, 88), Мане. Уотфорд: Фостер — Маріаппа, Кэткарт, Кабаселе, Фемения — Дукуре (Квіна, 87), Капу — Деулофеу, Хьюз, Сарр — Діні (Грей, 75).

Попередження: Хендерсон, Мілнер — Хьюз.



Категория: Футбол