Деталі гоночного Leon Cupra надрукують на 3D-принтері


Опубликованно 02.04.2020 06:21

Деталі гоночного Leon Cupra надрукують на 3D-принтері

Новий гоночний спорткар Leon Cupra Competicion оснастять бічними дзеркалами і повітрозабірниками, виготовленими методом многоструйной друку.

Застосовуючи технології 3D-друку до своєї нової моделі, інженери Cupra розраховують підвищити паливну ефективність, стійкість і безпеку Leon Competicion, здатного розвивати максимальну швидкість в 260 км/ч.

Надруковані для спорткара бічні дзеркала і повітроводи пройшли випробування в аеродинамічній трубі при швидкості понад 290 км/ч. Фінальна доведення деталей проходила по гоночній трасі Portimao в Португалії.

«Для нового Leon Cupra Competicion ми змоделювали центральний модуль управління рульового колеса, вентиляційні отвори капота, бічні дзеркала і впускні отвори для гальм і водяного охолодження. Наша основна мета - зібрати більше деталей за короткий час. Ми можемо швидко протестувати широкий спектр конструкцій, і, крім того, ця технологія дозволяє нам оперативно реагувати на будь-які зміни в процесі проектування», - розповів керівник відділу технічного розвитку в Cupra Racing Хаві Серра.

Процес друку бічних дзеркал займає близько 20 годин. При цьому одночасно можна друк три комплекти дзеркал різного дизайну. Це дозволяє швидко вибрати найбільш ефективний з точки зору аеродинаміки комплект, протестувавши надрукований зразки в аеродинамічній трубі.

В проекті взяла участь американська IT-компанія HP Inc., займається виробництвом персональних комп'ютерів і принтерів.

Leon Cupra Competicion укомплектований 2.0-літровим бензиновим турбомотором (340 к. с., 410 Нм) і шестиступінчастою секвентальною коробкою Hewland. З місця до 100 км/год спорткар прискорюється за 4.5 секунд.



Категория: Автотехника