У лінійці DS з'явився новий флагманський седан


Опубликованно 02.04.2020 19:30

У лінійці DS з'явився новий флагманський седан

Належить Citroen преміальна французька марка DS представила нову глобальну модель - седан DS 9 з гібридною силовою установкою.

DS 9 побудований на новій версії архітектури EMP2 (Efficient Modular Platform 2). Колісна база седана досягає 2895 мм, що дозволяє виробнику позиціонувати DS 9 в якості великого седана, здатного конкурувати з BMW 5 Series. Габаритна довжина моделі - 4 933 мм, ширина - 1 855 мм, висота - 1 468 мм

Новий флагман укомплектований гібридною силовою установкою, що складається з 1.6-літрового бензинового турбомотора PureTech, доповненого одним електродвигуном (110 л. с.,320 Нм) і 8-ступінчастого «автомата». Сукупна віддача агрегатів - 225 к. с., привід - передній. Живиться електродвигун від батареї ємністю 11.9 кВт•год, здатну забезпечити запас ходу на електротязі в діапазоні 40-50 км при швидкості до 140 км/ч. Електричний режим активується автоматично при запуску. Бортове зарядний пристрій потужністю 7.4 кВт дозволяє заряджати акумулятор від домашньої мережі за 1.5 години. Під час гальмування заряд заповнюється за рахунок системи рекуперації.

 

Салон DS 9

1

2

3

 

Седан оснащений адаптивною підвіскою з можливістю превентивної налаштування амортизаторів залежно від стану дорожнього полотна. Адаптивна оптика отримала п'ять режимів роботи, включаючи міський, паркувальний, режими для поганої погоди, сільській місцевості і магістралей. За доплату запропонована система нічного бачення, проектує зображення на дисплей цифровий приладовій панелі. Інформація про більшості бортових систем виводиться на центральний дисплей. Також в стандартному оснащенні аудіосистема з 14 динаміками. На вибір запропоновано кілька варіантів оздоблення інтер'єру, включаючи шкіру, алькантару.

У списку асистентів автопілот другого рівня, що дозволяє седану самостійно переміщатися по магістралях, спираючись на адаптивний круїз-контроль і систему утримання в смузі руху. Також DS 9 отримав функцію розпізнавання дорожніх знаків і систему стеження на фізичним станом водія.

У Європі продажі DS 9 стартують у другій половині цього року. Першою стане доступна базова 225-сильна версія. Пізніше на ринок вийдуть версія потужністю 250 л. с. і топова повнопривідна модифікація потужністю 360 к. с.



Категория: Автотехника