Боттасу наказали пропустити Хемілтона і той виграв Гран-прі Росії


Опубликованно 19.12.2018 02:00

Боттасу наказали пропустити Хемілтона і той виграв Гран-прі Росії

Фото: прес-служба Формули-1

Пілот Mercedes Льюїс Хемілтонстав переможцем Гран-прі Росії.

Друге місце у партнера британця Валттері Боттаса,третє — представники Ferrari Себастьяна Феттеля.@page { margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115% }

На старті гонки Боттасу вдалося зберегти перше місце, а Хемілтону відбитися від атак Феттеля. На 13-му колі Валттері першим з лідерів заїхав на піт-стоп, вже на наступному колі це ж зробив Феттель, а ще через коло відправився в бокси Хемілтон, який після піт-стопа поступився Себастьяну. При цьому Льюїсу вдалося досить швидко контратакувати німця і повернути собі позицію.

Після цього у Хемілтона виникли проблеми з шинами (принаймні саме це Тото Вольфф— керівник Mercedes — сказав Боттасу) і Феттель під'їхав до нього на дистанцію атаки. У цей момент Боттасу пішов командний наказ пропустити вперед Хемілтона і стримувати Феттеля. Зі своїм завданням фін впорався бездоганно, дозволивши Льюїсу святкувати восьму перемогу у поточному сезоні Формули-1.

В кінці гонки Боттас запитав у Вольффа, повернуть йому позицію, на що керівник, який у цей момент явно почувався не найкращим чином, відповів, що цього не станеться.

Таким чином, Хемілтон переміг і ще збільшив свій відрив у загальному заліку від Феттеля, який тепер становить 50 очок. До кінця чемпіонату залишилося п'ять етапів.

Кращим гонщиком Гран-прі Росії був визнаний пілот Red Bull Макс Фертсаппен, що здійснив прорив з 19-го на 5-е місце.

Читайте також:



Категория: АвтоМотоСпорт