Mazda3 стала переможцем жіночої премії World Car of the Year 2019


Опубликованно 13.01.2020 02:48

Mazda3 стала переможцем жіночої премії World Car of the Year 2019

Організатори автомобільного конкурсу women's World Car Of The Year оголосили переможців 2019 року.

На Міжнародному автосалоні в Дубаї оголошені результати щорічного конкурсу women's World Car Of The Year. Кращим жіночим автомобілем 2019 року названа Mazda3, яка також дісталася перемога у номінації «Сімейний автомобіль року». В цьому році долю претендентів вирішувало журі з представниць 34 країн світу. Їм було запропоновано оцінити автомобілі, за критеріями, якими жінки керуються при купівлі нової машини.

Основним фактором, що сприяв перемозі Mazda3, став мова фірмовий дизайну Kodo, що втілює суть японської естетики. Mazda3 четвертого покоління в кузові седан і хетчбек компанія представила на торішньому автосалоні в Лос-Анджелесі. В основі моделі лежить архітектура Skyactiv-Vehicle Mazda, в моторній лінійці новітні двигуни Skyactiv-X, Skyactiv-G і Skyactiv-D, кожен з яких забезпечує оперативне регулювання швидкості в будь-якій дорожній ситуації. Цей 1.5-, 2.0 і 2.5-літрові версії бензинового двигуна Skyactiv-G, 1.8-літровий «дизель» Skyactiv-D і вперше з'явився в лінійці 2.0-літровий бензиновий турбодвигун сімейства SkyActiv-X, що працює по циклу SPCCI - Spark Controlled Compression Ignition (займання від стиснення з керованим іскровим запалюванням, традиційні свічки запалювання задіюються при високих навантаженнях). Віддача агрегату становить 190 л. с. і 230 Нм крутного моменту. Працюючи як м'який гібрид, новий агрегат забезпечує приблизно 20-30% економії палива в порівнянні з аналогічними агрегатами такого ж обсягу.

Нещодавно компанія представила спортивну версію хетчбека Mazda3 нового покоління, підготовлену для участі в перегонах серії TCR. Спорткар укомплектований форсованим чотирициліндровим турбомотором, що розвиває 350 л. с. і 490 Нм, шестиступінчастою секвентальною коробкою передач SADEV з підрульовими пелюстками, спортивної гальмівною системою Brembo, 18-дюймовими колісними дисками Rays з шинами Michelin Pilot і гідравлічними амортизаторами Bilstein або амортизатори Ohlins. Максимальна швидкість хетчбека - 242 км/ч.

Mazda3 TCR візьме участь у IMSA Michelin Pilot Challenge 2020 року, і її гоночний дебют запланований у рамках чотиригодинний частині гонки на витривалість Rolex 24 в Дейтоні 26 січня 2020 року.



Категория: Автотехника