Шепелєв: Я вважаю, що ми вже готові


Опубликованно 05.04.2020 06:54

Шепелєв: Я вважаю, що ми вже готові

Півзахисник київського Динамо Володимир Шепелєв прокоментував переможний матч команди на турецькому зборі проти чемпіона Білорусі Динамо-Брест (3:0).

"По-перше, Динамо-Брест — чемпіон своєї країни, а такі команди завжди виходять на поле, щоб показувати хороший футбол. Напевно, сьогодні ми були краще готові, тому зіграли краще за них. Забили три м'ячі і, вважаю, заслужено обіграли суперників", — цитує футболіста прес-служба "біло-синіх".

Футболіст розповів про особливості завдань, які отримують хавбеки від тренерського штабу.

"Півзахисники завжди бігають більше всіх. Захисники грають за нападником суперників, а центральні та крайні півзахисники завжди виконують великий обсяг роботи, тому що грають і в атаці, і в обороні. Тому нормально, що ми так багато бігаємо".

"Висока результативність півзахисників? Мабуть, суперники стежать за нападником і не чекають, коли півзахисник може забігти в зону. Вся увага йде на форвардів, тому півзахисників залишають відкритими. Навіть сьогодні, коли Дуэлунд забив, всі пішли на Соля, і Міккель залишився один".

Також Шепелєв поділився враженнями від гри Йосипа Пиварича.

"Піваріч взагалі показує себе на цьому зборі як Неймар! Дуже добре грає на цій позиції. Ми жартуємо, що Вербич вже не може відновлюватися, адже є лівий нападник. Дай бог, щоб Піваріч і далі забивав протягом сезону".

В останніх кількох матчах помічалася тенденції, коли крайні хавбеки діяли зі зміщенням в центр поля.

"Вони грають в основному в середині поля, залишаючи бровку крайнім захисникам. А самі йдуть в центр і там створюють чисельну перевагу. Крайні півзахисники зміщуються в середину, а крайні захисники йдуть вище. Намагаємося розігрувати м'яч через центр, і коли є зона біля крайнього захисника, то він грає за спину".

"Ми граємо в кожній грі по тайму. Так, складно після фізичних навантажень грати, ноги вже не біжать. А в тактичному плані не можу сказати, що у нас кардинально щось змінилося".

Також Володимир підвів проміжні підсумки минаючого першого збору.

"Я вважаю, що ми вже готові. Сьогодні вранці у нас було тренування, а ввечері вийшли на матч і показали хороший рух і з м'ячем і без м'яча. У фізичному плані все добре, головне зараз — набрати в тактиці і техніці".

"Думаю, що важливий характер, адже без нього можна здатися на зборах, особливо, коли ми спочатку п'ять днів у Києві тренувалися без м'яча. Але ми працювали на характер і робили те, що нам говорив тренерський штаб. Приїхали до Туреччини — і тут вже проводимо по два тренування в день з м'ячем. Тому все відмінно".

Гру проти брестського "Динамо" також прокоментував Олексій Михайличенко.

Бажаєте дізнаватися головні футбольні новини першими? Підписуйтесь на наш канал в Telegram! Стежити за нашим сайтом ви також можете в Facebook, Instagram і Twitter.



Категория: Футбол